Ny stjärnsmäll för Vancouver

HOCKEY

Nollade hemma
i femte matchen

NEW YORK. Mardrömmen håller på att besannas i Vancouver.

Canucks blev utklassade av Chicago i natt igen.

Med 5–0.

På hemmaplan.

– Jag förstår att vi blir ifrågasatta nu, men jag har fortfarande enormt förtroende för de här spelarna. Det gäller bara att vi inte säger vad vi ska göra utan att vi gör det, konstaterar coachen Alain Vigneault.

Världen undrade:

Hur skulle President's Trophy-vinnarna Vancouver reagera på 7–2 förnedringen i United Center i tisdags?

I natt kom svaret:

På sämsta tänkbara sätt...

Den tilltänkta festen i Rogers Arena var över redan i första perioden. Då hade ett hungrigt, aggressivt och skickligt spelande Chicago dödat matchen med tre kvicka mål.

Och de fans som till äventyrs trodde att det handlingsförlamade hemmalaget skulle kunna iscensätta en vändning a la San Jose eller Washington fick definitivt se sina illusioner krossade i början av andra perioden.

3–2 i matcher

01.26 ökade Marian Hossa, med sitt andra mål för kvällen, på till 4–0 och tre minuter senare gjorde även backgiganten Duncan Keith sitt andra.

Sedan hände inte så mycket mer.

Chicago-segern innebär att Canucks ledning i serien krympt till 3–2 och nu måste de åka tillbaka Chicago och lyssna på ”Chelsea Dagger” igen.

Förlust även i den matchen – på söndag – och en direkt avgörande Game 7-rysare väntar hemma i Rogers Arena efter påsk.

– Alla hos oss kan bättre. Jag kan bättre och spelarna kan bättre. Det är nånting vi ska börja jobba med redan under långfredagen, säger Canucks-coachen Alain Vigneault till nhl.com.

– Jag förstår att vi blir ifrågasatta nu, men jag och mina medarbetare har fortfarande enormt förtroende för de här spelarna. Det gäller bara att vi inte säger vad vi ska göra utan att vi gör det.

Sedinarna bortplockade

Det värsta är att så mycket helt plötsligt börjat se ut som under de två föregående år då Blackhawks krossat canuckernas slutspelsdrömmar.

Roberto Loungo är har återigen börjat darra betänkligt och fick i natt, för andra matchen i rad, bytas ut mot Corey Schneider efter fyra insläppta mål.

Bröderna Sedin har blivit helt utraderade av Dave Bolland-kedjan och inte längre åstadkommer någonting.

Ryan Kesler är helt osynlig.

Det fysiska spelet har upphört.

Backarna, en solid enhet hela långa säsongen, är plötsligt stillastående, tveksamma och benägna att begå horribla misstag.

Assist för Krüger

Samtidigt har regerande mästarna börjat spinna på alla cylindrar och i natt fick de alltså igång Marian Hossa också.

– Om vi kommit in i Luongos huvud? Jag vet inte, jag kan inte se in i hans huvud, men förhoppningsvis, skrockar Hossa.

Vancouver-coachen Alain Vigniault måste göra något radikalt – annars det här sluta i ett trauma British Columbia aldrig hämtar sig ifrån.

Noterbart i övrigt är att Marcus Krüger – en den unge djurgårdaren som lämnade Sverige för Chicago så sent som i mars – stod för sin första Stanley Cup-poäng i natt. Han fick en assist för finfint förspel till Duncan Keiths 2–0-mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL