Oscar Möller tar timeout – frun sjuk

avMartin Tolén, Tomas Ros

Publicerad:
Foto: Bildbyrån
Oscar Möller.

Skellefteåspelaren Oscar Möller tar timeout från hockeyn.

Anledningen: Frun Charlotte har drabbats av sjukdom.

– Det finns kamper i livet som har olika dimensioner. Och ishockeyn blir inte så allvarlig när man vet vad familjen Möller går igenom, säger tränaren Bert Robertsson.

I somras plockade Skellefteå AIK tillbaka forwarden Oscar Möller från KHL.

27-åringen, med meriter från VM-spel med Tre Kronor, återvände efter två säsonger i AK Bars Kazan.

– Jag ska fullfölja och spela ut mitt kontrakt i Skellefteå, sa Möller till Norran i samband med hemkomsten.

Tar timeout – frun sjuk

Men nu tvingas Skellefteåstjärnan ta en timeout.

Skellefteå meddelar på sin hemsida att Möller inte kommer att finnas tillgänglig för spel ett tag framöver.

”Oscar Möller kommer inte att delta med laget under den närmaste tiden. Hans fru har drabbats av sjukdom. Under utredning och behandling finns Oscar med sin familj”, skriver SHL-klubben.

Hur länge Möller blir borta går inte att svara på.

– Rent sportsligt så hanterar vi det som en vanlig skada, det är en spelare som är borta. Vi får anpassa oss efter det, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson till Sportbladet.

– Sedan är det här en större sak än ishockey. Det finns kamper i livet som har olika dimensioner. Och ishockeyn blir inte så allvarlig när man vet vad familjen Möller går igenom. Oscar ska prioritera sin familj.

”Får ta den tid det behövs”

På grund av skadeproblem har Oscar Möller bara gjort 14 matcher för Skellefteå den här säsongen. På dessa har forwarden dock gjort tio mål och två assist.

”Vi stöttar och respekterar familjen Möllers integritet, samt ber media och allmänheten att göra detsamma”, skriver Skellefteå AIK.

– Vi tappar en skön kille i omklädningsrummet och det är tråkigt rent sportsligt. I det stora hela är det en liten sak. När Oscar är redo så får han höra av sig. Han och familjen får ta den tid som det behövs, säger Bert Robertsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM