Domarna friade fula slaget – kritiseras

HOCKEY

Emil Berglund slashade Johan Porsberger över armen – men domarna friade.

C Mores expert Johan Tornberg hade inte haft något emot om domarna straffat Berglund med en femminutersutvisning.

– Det är klart man blir lite irriterad. Jag fick en slashing därnere, men det hände ingenting, säger Porsberger i C Mores sändning.

Det var i slutet av den första perioden som Timrås Emil Berglund kom åkande mot Johan Porsberger som befann sig nära sargen. Berglund delade ut en rejäl slashing på Leksands-spelaren.

Domarna friade.

”Hade inte sagt ifrån”

C Mores expert Johan Tornberg hade inte protesterat om domarna hade gett Berglund fem minuters utvisning. Enligt Tornberg liknar Berglunds slashing den som Färjestads Libor Hudacek delade ut mot Rögle. Då fick slovaken matchstraff och stängdes av i fem matcher.

– Han går ut där och det blir ett hugg. Kommer ut, tittar bara på honom och går rakt mot armen. Helt klart en slashing. Domarna uppfattar inte den i första läget, och därför kan de inte ta den. Det får inget från linjemännen heller, säger Tornberg i C Mores sändning.

I SHL används ett system med två huvuddomare. I hockeyallsvenska finalen är det första gången man provar samma system. Tornberg anser att domarna borde ha sett situationen.

– Jag hade inte sagt ifrån om det här hade blivit en femminutare, säger Tornberg.

Efter matchen kom beskedet att domarna ”stängt” matchen: Berglund anmäls alltså inte.

Foto: C MORE

”De har mycket tjuvnyp”

Johan Porsberger intervjuades i periodpausen mellan andra och tredje. Han anser att spelarna i Leksand har fokus på fel saker.

– Jag tycker vi fokuserar mer på att bråka med dem. Vi går i deras fälla, de har mycket tjuvnyp och grejer. Till slut börjar vi hålla på, vi fokuserar mer på det och domaren än själva matchen, säger Porsberger.

– Det är klart man blir lite irriterad. Jag fick en slashing därnere, men det hände ingenting. Så det är klart man blir lite irriterad. Det är bara att släppa det.

Timrå vann matchen med 2–1 och har 2–0 i matcher. Nästa match spelas på tisdag.

Hockeyallsvenska lagen med flest säsonger i eliten 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM