Lindblom hjälte med ”skitmål”

HOCKEY

DETROIT. Oskar Lindblom har börjat varva upp på allvar.

Han gjorde mål i natt igen, när hans Philadelphia tog emot New York Rangers – och det blev matchavgörande.

– Det var ett skitmål, men de räknas ju de också. Kul att få sätta ett när vi tar en så viktig seger, säger fjolårets SHL-kung till Sportbladet efter 4-3-segern.

Tredje perioden hann inte mer än börja förrän rookien från Gävle stötte in sitt andra mål på de senaste tre matcherna.

Nolan Patrick avlossade ett rappt skott från högerkanten och framför kassen såg Oskar samtidigt till att ge backen Ryan Sproul en smart liten knuff – och sedan skyfflade han in returen.

– Ja, jag såg väl vad som eventuellt skulle hända, så jag tog tog mig fram vid kassen och så kom returen, säger han när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Det var ett skitmål, men de räknas ju de också.

Två mål av Fast

Ja, i synnerhet det i natt, för det blev till slut matchavgörande. Rangers kom inom räckhåll när Jesper Fast med sitt andra mål för kvällen reducerade till 4-3, men mer blev det inte.

– Att det var just jag som gjorde det matchavgörande spelar inte så stor roll, men det är alltid kul att få sätta ett när laget vinner så här viktiga matcher, fortsätter Oskar.

– Vi var lite besvikna efter matchen i Detroit i förrgår, när vi inte hade tillräcklig energi för att vinna. Men vi hade ett bra möte efter den matchen och vinnlade oss om att krama fram mer av den energin idag.

Personbästa av Zibanejad

Mika Zibanejad gjorde också ett mål i Wells Fargo Center. Det betyder att den plötsligen glödhete stockholmaren prickat in sex stycken på de senaste fyra matcherna och sammanlagt är uppe i 26 – personbästa med bred marginal.

Henrik Lundqvist är fortfarande mörbultad efter smällen mot Columbus häromdagen och åkte inte med laget till Philly.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM