Olssons svar efter uppbrottet: ”Tragiskt för sporten”

avJacob Larsson

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Hanna Olsson bröt sitt kontrakt med Djurgården.

Nu talar stjärnan ut.

”Tragiskt för sporten och mig själv, jag flyttade till Stockholm av en enda anledning och det är för att spela hockey”, skriver Olsson på sin Twitter.

I går kom chockbeskedet: Hanna Olsson och Djurgården går skilda vägar.

Olsson har vid 19 års ålder redan hunnit med över 170 SDHL-matcher och har varit med och vunnit SM-guld med Djurgården.

– Hon vill lämna och säga upp avtalet. Och nu är det klart att hon lämnar, sa K-G Stoppel, vice vd i Djurgården, till SVT under fredagen.

Nu kommer Olsson med sin version. I ett inlägg på Twitter förklarar hon sin syn på tvisten.

”Jag har försökt att påkalla Djurgårdens uppmärksamhet under hösten först via coach & sedan även ledningen, men på grund av otrivsel och utebliven uvecklingsplan i DIF så bad jag om att få bryta mitt kontrakt”, skriver hon bland annat och fortsätter:

”Nu har det blivit ohållbart”

”Trivseln har varit låg under hela säsongen och nu har det blivit ohållbart. Efter två veckors förhandling har jag skrivit på ett avtal där Djurgårdens mening är att ge mig spelförbud i SDHL under resten av denna säsong, lika med näringsförbud. Tragiskt för sporten och mig själv, jag flyttade till Stockholm av en enda anledning och det är för att spela hockey”.

När Sportbladet når K-G Stoppel säger han att det inte stämmer att Djurgården givit Olsson spelförbud.

– Vi har sagt att om hon kommer med en tredje part, det vill säga en annan klubb, är vi villiga att förhandla. Men det har hon inte gjort, utan i stället valde hon att skriva under det avtalet vi erbjöd henne som sa att hon inte kunde spela för en annan klubb i SDHL.

Tränar med herrlaget

Olsson tränar för närvarande med Skärgårdens representationslag – som är ett herrlag.

Landslagstränaren Ylva Martinsen klargjorde i går att Olssons tvist med Djurgården inte kommer påverka hennes givna plats i Damkronorna.

– Hanna tränar med killar nu och jag vet ju vad hon kan och vad hon presterat hos oss under året. Hon är jätteviktig för oss, sa hon till SVT.