Janmark: ”Just nu känns det väldigt bra”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Mattias Janmark gjorde sitt sjätte mål för säsongen.
Foto: TT
Mattias Janmark gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

NEW YORK. Dallas Stars drar ifrån i toppen av NHL-tabellen.

I natt slog de Philadelphia med 3–1 – och svenske rookien Mattias Janmark bidrog med sitt sjätte mål för säsongen.

– Vi vinner många jämna matcher. Just det känns det väldigt bra, säger han till Sportbladet.

Eventuella resonemang om att unga Dallas Stars framgångar under inledningen av säsongen bara var en tillfällighet kan skrinläggas nu.

Efter nattens 3–1-seger mot Philadelphia hemma i American Airlines Center inte bara toppar de sammanlagda tabellen.

De har fem poäng ner till tvåan Montreal, sju poäng till närmsta konferenskonkurrenten LA Kings och hela tio poäng till tvåan i Central Division, St Louis Blues.

– Ja, det känns som att vi för det mesta spelar väldigt stabilt just nu. Och vi vinner jämna matcher, som den ikväll. Just det känns väldigt bra, säger Mattias Janmark när vi talar med honom efter Flyers-matchen.

– Men nu kommer det ett antal tuffa matcher mot andra lag i divisionen, så det kan nog vara nyttigt med ett litet försprång.

Pass från Oduya

”Jana” stod själv för den viktiga 1–1-kvitteringen sent i den andra perioden – efter förarbete av Jason Spezza och landsmannen Johnny Oduya.

– Det var lite flyt, jag fick passningen av Spezza och drog in den mot mål och på nåt sätt tog pucken i Wayne Simmonds skridsko och gick in, berättar han.

– Ofta är det såna puckar som till slut går in när man haft klarare chanser och inte lyckats göra mål.

"En dipp”

Den 23-årige stockholmaren har nu spelat 29 NHL-matcher och tycker själv att han kommit in i sin nya verklighet på ett bra sätt.

– Jag hade en lyckad start och fick bra utdelning första matcherna. Sedan hade jag en liten dipp, spelade i fjärdekedjan och fick begränsat med istid, säger han.

– Men jag har jobbat mig tillbaka, spelar nu med väldigt duktiga killar och även om produktionen inte varit densamma som i början tycker jag det känts riktigt bra. Fast samtidigt är det förstås skönt om några puckar trillar in också och det har de gjort på slutet.

Publicerad: