”Är bland det värsta jag sett i min karriär”

avHenrik Lundgren

HOCKEY

Welch om Campolis knock

JÖNKÖPING. Chris Campolis tackling på Peter Öberg rörde upp känslorna i Modo.

– Det är bland det värsta jag sett i min karriär. Han är helt försvarslös och Campoli knockar honom medvetslös, säger Noah Welch.

Det var i slutet av den första perioden som HV-backen Chris Campoli satte in en stentuff tackling i huvudet på Peter Öberg, som precis släppt pucken ifrån sig. Modo-spelaren stöp i isen och såg ut att vara medvetslös i närmare en halv minut, innan han med stor hjälp från medspelarna kunde ta sig av isen. Campoli fick matchstraff, men efteråt krävde Modo-lägret betydligt mer än så.

– Det är inte en tackling som hör hemma i hockeyn, det är inte så du ska spela hockey. Du ska aldrig skada någon. Jag såg reprisen efteråt, det var riktigt jobbigt att se Peter ligga orörlig där på isen, säger Bobby Butler.

Noah Welch, själv en tuffing, var riktigt upprörd.

”Hoppas på fem matcher”

– Det är en riktigt dålig tackling. Jag såg den inte live, så jag frågade Campoli direkt. Han sa att han inte ens träffade honom. Men jag såg den efter matchen, och det är en av de värsta tacklingarna jag sett i mitt liv. Så förhoppningsvis tar ligan hand om Campoli, han visar en total brist på respekt för sin motståndare. Peter är helt försvarslös och han går in och träffar honom i huvudet och knockar honom medvetslös. Förhoppningsvis får han minst fem matchers avstängning, det var riktigt illa.

Öberg fick lämna rinken direkt efter smällen och efter matchen var han fortfarande i dåligt skick. Han ådrog sig en hjärnskakning och mådde inte bra.

– Vi får se om han kan flyga hem med oss i kväll. Han kommer inte ihåg så mycket. Han är en hårding, men vi får se om vi ska köra honom till sjukhuset i stället, säger Modo-tränaren Andreas Johansson.

Campoli var fåordig efter matchen men stannade till för Sportbladet och ett par andra tidningar.

– Jag vet vad ni kommer att fråga mig om. Men jag har inte sett tacklingen igen efteråt, så jag kan inte kommentera den. Men jag kan säga det här. Nummer ett, jag hoppas att han är okej. Nummer två, mitt mål var inte att skada honom. Jag siktade inte på hans huvud och jag försökte få stopp på fötterna. Om du tittar på mina fötter så är jag säker på att du kan se att jag försöker få stopp med min högerfot. Jag tror inte att jag träffade honom så… jag är säker på att han fick en smäll i huvudet på något sätt, men jag vet inte om jag träffade honom. Det är allt jag kan säga.

”Hoppas han är okej”

HV-backen var ändå ångerfull.

– Jag hoppas att han är okej. Det var inte min mening, jag är inte den sortens spelare. Jag såg ett tillfälle där jag kunde träffa honom, jag försökte bara steppa upp och ge honom en bra kroppstackling. Jag brukar vara bra på det, normalt sett brukar jag inte träffa fult. Men han blev skadad. Ärligt talat, jag trodde inte att jag träffade så hårt. Självklart mådde jag dåligt när jag såg honom ligga kvar på isen, du vill aldrig se en spelare ligga kvar på isen. Jag har inte träffat Öberg efter matchen, men jag hoppas att jag får chansen. Jag vill be honom om ursäkt.

Vill du se tacklingen här på min mobil?

– Alltså, jag… vad tycker du om tacklingen?

Det är inte min roll att komma med en åsikt, men du har fått mycket kritik från före detta spelare och domare efter tacklingen. Jag tänkte att du kanske ville se det som de sett?

– Jag tror att jag har gett dig mina bästa svar. Det skulle inte spela någon större roll om jag såg tacklingen på film nu.

ARTIKELN HANDLAR OM