Modo skrällde mot Frölunda på bortais

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Skrällseger borta mot serieledande Frölunda.

Då hyllar Modospelarna nye tränaren Andreas Johansson.

– Vi har en helt annan trygghet i spelet nu, säger Oscar Hedman, 29.

Långsamt har Andreas Johansson börjat sätta sin prägel på Modo. Mot Frölunda var det ett vilt kämpande bortalag som tryckte ut göteborgarna i hörnen och sen var oerhört effektiva i spelvändningarna.

– Ja, det är något vi tagit tillvara på de senaste matcherna. Även senast mot Luleå, där var vi värda poäng också, säger Oscar Hedman.

Första bortasegern

Larry Huras fick bara vara kvar i 15 matcher. På den tiden tog Modo tio poäng. Under Andreas Johansson är poängsumman nu uppe i 17 på 16 matcher. Och 4-3 mot Frölunda betydde också säsongens första bortaseger efter ordinarie tid.

– Det var mycket positivt med tränarbytet. Vi har ändrat mycket under Andreas, men till det bättre. Vi spelar mycket snabbare nu, säger stjärnvärvningen Bobby Butler.

”Många poäng upp”

Modo är kvar under strecket som nästjumbo, men segern betyder att man nu bara är sex poäng bakom Rögle.

– Det är klart att vi inte satt oss i någon bra sits, och det är fortfarande många poäng upp. Men nu har vi satt lite press på lagen ovanför oss, som inte spelade i kväll. Numera är vi med i alla matcherna, det är en helt annan trygghet i vårt spel. De matcherna vi har förlorat har oftast varit med uddamålet. Men det var viktigt med den här segern, vi kan inte bara förlora på målsnöret. Nu har vi något att bygga vidare på. På de fyra matcherna vi har spelat efter jul så har vi vunnit två. Det ger oss en tro på det vi gör, säger Oscar Hedman.

Publicerad: