Steen: ”Skönt att få igång målskyttet”

Publicerad 2015-10-16

Låg bakom St Louis bortaseger

NEW YORK. Alex Steen har torrt krut laddat i bössan i år också.

Han satte säsongens andra kasse i natt – och säkrade därmed St Louis bortaseger mot Edmonton.

– Jag tycker det känts bra så här i starten, men jag spelar med väldigt bra killar också, säger han till Sportbladet efter 4–2-vinsten.

St Louis är som vanligt en av de tunga förhandsfavoriterna i NHL och hittills får man säga att de svarat upp bra mot förväntningarna.

Segern i Edmonton i natt var den tredje av fyra möjliga – och andra mot just Edmonton, som det går desto trögare för.

– Ja, jag tycker det sett helt okej ut, säger Alex Steen när vi når honom i den kanadensiska höstkylan.

– Även matchen vi förlorade, mot Minnesota, spelade vi bra men då tog vi kanske lite för mycket utvisningar.

Pass av Bouwer

Alex själv har i vanlig ordning hört till lagets giftigaste forwards och klappade alltså in säsongens andra mål i natt.

Ställningen var 2–3 och Oilers jagade kvittering, men när drygt två minuter återstod fick den 31-årige svensken en riktig macka av Troy Brouwer i högra tekningscirkeln och dödade matchen med ett rappt skott.

– Jag hade en bra sommar och är glad över att vara inne i hockeyrutinerna igen och tycker det känts bra så här i starten, säger han.

– Givetvis är det skönt att komma igång med målskyttet också, men det gör det för att jag spelar med bra killar. I kväll bildade jag kedja med Troy Brouwer, en riktigt smart karaktärsspelare, och Paul Stastny som ju är ett spelgeni.

Frustration

För Edmonton fortsätter det som sagt vara motigt. Det här var ju säsongen när kräftgången äntligen skulle vara över, men de har öppnat säsongen med fyra raka förluster och fick alltså även den hyllade rookien Connor McDavids hemmadebut förstörd.

– Det är för mycket upp och ner rent känslomässigt och det kommer från avsaknaden av vinster. Frustrationen blir för stor, säger coachen Todd McLellan till nhl.com.

* * *

Henrik Lundqvist stod för ännu en enastående insats när New York Rangers gästade Montreal i natt.

Men det hjälpte inte, Canadiens var bättre laget på isen, vann med 3–0 efter att ha satt sista pucken i tom kasse – och har nu, med fem raka segrar, svarat för bästa säsongsöppningen i hela klubbens anrika historia.

* * *

Ytterligare en svensk rookie gjorde sitt första NHL-mål i natt.

Det var 206 centimeter långe Chicago-backen Viktor Svedberg som en bit in i tredje perioden under regerande mästarnas besök i Washington tog ett par skär upp i slottet och stänkte in pucken bakom Braden Holtby.

Det blev dock bara ett tröstmål, för Capitals var på ruggigt spelhumör efter 5–0-förlusten mot San Jose och sluggade sig fram till en 4–1-seger.

* * *

Filip Forsberg stod för både mål och assist när Nashville för första gången gästade Brooklyn, men det var förgäves även för honom.

Islanders vann med 4–2 och tog därmed andra raka hemmasegern.