Erik Karlsson kung utomhus

Reporter: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Kvicksilvret sjönk till minus 16 i Ottawa i natt.

Men Erik Karlsson var ändå hetare än någon gång tidigare under säsongen, för utomhusmatchen mellan Senators och Canadiens på fotbollsarenan Landsdowne Park betydde ju mycket – och då blir den svenske backstjärnan automatiskt ett monster.

– Ja, det finns inga mellanting. Antingen är det upp eller ner. Men framförallt tyckte jag det var jäkligt roligt. Man får lite old school-känsla i såna här matcher, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet efter 3-0-segern.

1 av 4 | Foto: Jana Chytilova/Freestyle Photo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

”King Karl”, som dom kallar Erik Karlsson i Kanada, stod visserligen ”bara” för en assist i den så kallade 100 Classic-matchen mellan Ottawa och Montreal inför 34 000 åskådare på mäktiga fotbollsarenan Landsdowne Park.

Men han gjorde ändå skäl för det smeknamnet i den isande kylan; spelade närapå 33 minuter, avlossade sju skott på mål, blockade samtidigt åtta bakåt och var huvudskälet till att Senators slog ärkerivalen med 3-0.

– Varmt var det inte. Tårna har precis börjat tina nu, säger den hyllade smålänningen när vi når honom en dryg timme efter slutsignalen.

”Skön old school-känsla”

– Men jag hade verkligen kul. Inte minst tack vare fansen, inramningen var fantastisk. Hockeymässigt blir det ju lite annorlunda än man är van vid, pucken studsar helt annorlunda. Man får dock lite skön old school-känsla och jag tycker det gick bra för egen del.

Ja, det var ju en stor och viktig match – och då är det som att ”EK65”, som i likhet med resten av laget haft en tämligen trög höst, blir sitt vanliga, monstruösa jag igen.

Näst kallast någonsin

– Ja, lite så är det kanske. Det finns inga mellanting. Antingen är det upp eller ner. Det får man vänja sig vid i den här branschen, konstaterar han.

– Jag är framförallt nöjd med att vi lyckades vinna. Det behövde vi verkligen.

Som lägst var temperaturen under kvällen i den kanadensiska huvudstaden minus 16. Det är den näst lägsta temperatur som uppmätts under någon av NHL: utomhusmatcher. Allra värst – minus 18 – var det under Heritage Classic-matchen mellan Oilers och Canadiens i Edmonton 2003. 


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: