Arg supporter stängs av – resten av säsongen

Av: Sara Bratell

Publicerad:

Leksand spelade uselt – då blev han förbannad

Favoritlaget Leksand spelade dåligt.

I ren frustration kastade då en ilsken supporter in ett gäng halstabletter på isen – nu stängs han av i sex månader.

– Han sa att han var så jävla sur på spelet, och det kan man väl kanske förstå, säger Sven-Åke Petters, säkerhetsansvarig på Tegera Arena.

Leksands dåliga spel mot Linköping den 1 december får konsekvenser för en Leksandsupporter.
Leksands dåliga spel mot Linköping den 1 december får konsekvenser för en Leksandsupporter.

Matchen mellan Leksand och Linköping den 1 december slutade till sist 4-1 till bortalaget. I slutet av andra perioden, efter att Johannes Salmonsson satt 3-1 till Linköping, rann det över för en Leksandsupporter.

– Han sågs kasta ut grejer på isen från supporterläktaren. Det visade sig vara halstabletter, sådana här pastiller, berättar Sven-Åke Petters, säkerhetsansvarig på Tegera Arena.

Stängs av i ett halvår

Maxstraffet för tilltag som detta är ett års avstängning och minimistraffet sex månaders avstängning – vilket supportern också får.

– Killen har inte varit föremål för andra oroligheter tidigare, därför blev det det lägsta straffet. Vi spelade ju så dåligt också, säger Petters och skrattar till.

– Han sa att han var så jävla sur på spelet, och det kan man väl kanske förstå. Men det är ju hans handling som vi måste gå efter. Nästa gång blir det kanske ett mynt och då kan det gå illa.

Det är den första Leksandssupporter som stängs av för en händelse inne i en arena och supportern har nu tillträdesförbud till all elitishockey i ett halvår framöver, och får således inte besöka matcher som spelas i SHL, Hockeyallsvenskan eller kvalserien.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN