Reserven stängde igen mot Malmö

Publicerad 2013-12-05

Lusth: ”Vi skapar inte tillräckligt”

Bänkad sedan mitten av oktober.

Då klev Jonathan Iilahti in i Timrås mål och höll nollan mot Malmö.

– Han kom in med känslan att han hade allt att vinna, säger Timrås tränare Rolf Nilsson till TV10.

Jonathan Iilahti stängde igen mot Malmö och ordnade tre viktiga poäng för Timrå i 1-0-segern.

I går presenterade Malmö värvningen av Robin Rahm och redan i kvällens match mot Timrå fick den förre Brynäsmålvakten chansen mellan stolparna.

Rahm stod för en stabil debut och släppte bara ett skott förbi sig.

Trots det stod han som förlorare efter 60 minuter.

Höll nollan – direkt

Han överglänstes nämligen av Jonathan Iilahti i Timrås mål. Efter att ha fått stå åt sidan för landsmannen Mika Norja i tolv raka matcher räddade finländaren 22 skott och höll nollan.

– Jonathan gjorde några riktigt bra matcher när Mika var skadad. Han höll nollan mot Björklöven och han höll nollan mot Oskarshamn, säger Timrås tränare Rolf Nilsson till TV10 och fortsätter:

– Nu hade Mika stått tolv eller tretton matcher raka matcher och känslan för att han inte skulle hamna för långt bort var att han skulle ha den här matchen. Han har ju visat att han kan spela riktigt bra. Han kom in med känslan att han hade allt att vinna och det klarade han riktigt bra.

”Skapar inte tillräckligt”

Matchens enda mål kom i inledningen av den tredje perioden. Oscar Johansson, som inledde matchen på bänken, satte 1-0 efter passning från Nils Bergström. 

Bortasegern var Timrås tredje den här säsongen och gör att laget klättrade upp på tolfte plats i tabellen.

– Vi ligger där nere, vi måste ta oss uppåt och då måste vi kriga så här, säger Oscar Johansson.

Malmö har blivit nollade i två raka matcher och tränaren Mats Lusth var allt annat än nöjd med kvällens insats.

– Det som bekymrar mig i dag är att vi inte skapar tillräckligt. Vi har alltid skapat, men kanske inte fått in puckarna. I dag tycker jag inte att vi skapar särskilt mycket förrän sista minuterna, säger Lusth till TV10.

Almtuna tappade en 2-0-ledning i Arosderbyt mot Västerås, men kvitterade med 29 sekunder kvar av ordinarie matchtid genom Jimmie Kraft. I förlängningen knep ändå Västerås extrapoängen och tog sin sjunde raka seger. Lagkaptenen Per Helmersson avgjorde.

Med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade Zach Tarkir för Troja-Ljungby mot serieledande Karlskoga och tvingade framför förlängning och straffar. Där klev straffspecialisten Mattias Åkesson fram och avgjorde för smålänningarna.

Följ ämnen i artikeln