Spelare åtalas för att ha stulit från lagkamraterna

HOCKEY

En spelare i en klassisk svensk ishockeyförening står åtalad och har sparkats av klubben.

Han ska ha stulit från sina lagkamrater – mitt under träning.

– Han spelar inte mer hos oss, säger klubbordföranden.

Händelsen ska ha inträffat i oktober under ett av den klassiska föreningens juniorlags träning. Den misstänkte spelaren ska själv ha varit skadad och passade då på att ta nycklar till lagkamraternas bostäder.

Han åkte sedan hem till kamraterna för att stjäla.

När spelarna kom tillbaka till omklädningsrummet efter träningen var flertalet väskor öppnade, kläder låg på golvet och plånböcker stack upp ur byxfickorna.

Tänkte ta ett playstation

En av de drabbade spelarna upptäckte sedan att ytterdörren till sin bostad stod öppen och att lyset var tänt. Dörren var dock inte uppbruten utan hade öppnats med nyckel, dessutom saknades en hundralapp från hans plånbok.

Den misstänkte spelaren har själv erkänt att han tagit nycklar, men hävdar att han inte stulit något från lägenheter. I polisförhör hävdar han att tänkte stjäla ett playstation, packade ned det i väskan men ångrade sig. Han nekar däremot till att han tagit en hundralapp.

"Vill samtidigt hjälpa honom"

Nu står han åtalad för två fall av försök till grov stöld samt egenmäktigt förfarande. Dessutom har han sparkats av föreningen.

– Vi vet inte hans uppsåt, det är inte klarlagt om eller vad han stulit. Först valde vi att stänga av honom, nu kommer han inte spela i föreningen något mer, säger klubbordföranden och fortsätter:

– Självklart är det här tråkigt, men samtidigt vill vi hjälpa honom om det är något han inte har kontroll över. Styra honom i rätt riktning i livet igen.