”Det skönaste mål jag gjort här borta”

HOCKEY

Brodin om sena kvitteringen i tredje perioden, och om drömmen att få plats i OS-laget

Foto: Brodin jublar efeter viktiga kvitteringsmålet mot Chicago.

NEW YORK. Unge backen Jonas Brodin blev en av de stora hjältarna när Minnesota vände och vann med 4-3 mot regerande mästarna Chicago i natt.

Han stod för kvitteringen till 3-3 när mindre än sex minuter återstod.

– Det är det skönaste mål jag gjort här borta, säger ”Bacon” till Sportbladet.

Chicago hade alltså ledningen med 3-2 när Minnesota med mindre än sex minuter kvar fick ett powerplay – och då slog Jonas Brodin till.

Han fick pucken av Jared Spurgeon en bit in i zonen på högerkanten, drog på ett skott – och pucken gick, via Johnny Oduyas klubbskaft, in bakom Corey Crawford.

– Jag fick en väldigt fin passning och befann mig i bra skottläge och, ja, den gick in, säger den 20-årige värmlänningen när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Det är det skönaste mål jag gjort här borta. Att få in en kvittering i det läget är inte dumt.

Men det var alltså inte nog med det.

”Hade en lång svacka”

18.12 in i tredje perioden lyckades Marco Scandella, också han efter förspel av Spurgeon, trycka in 4-3 – och därmed var matchen avgjord.

– En väldigt skön seger förstås, och jag tycker vi gör det riktigt bra som vänder och vinner på det här sättet, säger ”Bacon” Brodin.

Minnesota har överhuvudtaget varit en av säsongens mest positiva överraskningar och ligger just nu på tredjeplats i den här Central-divisionen.

– Vi hade en sju matcher lång svacka när vi inte spelade så bra, men de senaste två tycker jag vi spelat som vi ska igen, fortsätter Brodin.

”Vore fantastiskt med OS”

Han klockade återigen in på över 25 minuter mot Chicago och har briljerat hela säsongen.

– Jag tycker inte jag var så bra när jag kom tillbaka från käkskadan, men nu på slutet tycker jag det gått helt okej igen.

Det kan han vara säker på att även Pär Mårts noterar. Jonas är definitivt med och slåss om en de sista backplatserna i Tre Kronors OS-trupp.

– Det vore såklart fantastiskt att få vara med, men konkurrensen är hård, så vi får se. Jag tänker inte så mycket på det utan försöker fokusera på spelet med Minnesota, säger han.

■ ■ ■

Steen mållös i Blues kross

Magnus Pääjärvi gjorde sitt andra mål för säsongen när St. Louis under natten avfärdade New York Islanders med 5-1 hemma i Scottrade Center.

Alex Steen var däremot ”tyst” för en gångs skull, medan Patrik Berglund stod för en assist.

Anders Nilsson återfanns ännu en gång i Islanders kasse, men hade ingen riktigt rolig afton mot omutliga Blues.

■ ■ ■

Stålberg mål förgäves

Nashville såg ut att kunna vara på väg mot en välbehövlig seger när Viktor Stålberg gjorde 2-1 mot Carolina i början av andra perioden hemma i Bridgestone Arena.

Men det blev precis tvärtom.

Carolina vände, vann till slut med 6-2 – och unge Jeff Skinner fullbordade ett hat trick.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL