Ordern – få Crosby ur balans

Ett par klockrena tacklingar, några tveksamma efterslängar – och en ”spearing” i skrevet.

Columbus-busen Brandon Dubinsky tar sin uppgift på fullaste allvar: att få Pittsburghs superstjärna Sidney Crosby ur balans.

– Jag gör bara det jag måste, säger han.

Pittsburgh Penguins är storfavorit i Stanley Cup-serien mot Columbus Blue Jackets.

Men det stjärnspäckade laget fick slita ont för att ta hem det första mötet (4–3) och hela NHL:s poängkung Sidney Crosby dominerade knappast på sedvanligt manér.

En spelare som har fått i uppgift att försöka neutralisera Crosbys spel förr är Blue Jackets-centern Brandon Dubinsky – och den rollen har han tillgivits på nytt.

I den första drabbningen lagen emellan fick 27-årige Dubinsky Penguins-kaptenen att trilla på ändan mer än en gång, och dessutom – direkt efter en tekning – spetsade han världsstjärnan i mellangärdet med klubban (se klipp här).

”Är vår plan”

Domarna missade alla efterslängar och Columbus-busen behövde aldrig uppsöka utvisningsbåset. Crosby, i sin tur, svarade bara för en assist i matchen och hade –2 i plus/minus-statistiken.

– Jag gör bara det jag måste, säger Dubinsky om situationerna till Columbus Dispatch.

– Pittsburgh har några riktigt bra spelare, några av de bästa i världen, så jag gör förstås allt jag kan för att göra det tuffare för dem.

Blue Jackets-tränaren Todd Richards bekräftar Dubinskys roll i slutspelsserien.

– Vår plan är att spela Dubinskys kedja mot Crosbys. Brandon matchar honom i skridskoåkningen, har envisheten och styrkan. Han har väldigt många egenskaper man behöver för att gå upp mot en väldigt bra spelare.

Natten till söndagen möts Pittsburgh och Columbus i rond två – ånyo i Penguins högborg Consol Energy Center. Sidney Crosby själv ger inte mycket för snacket om Dubinskys ”punktmarkering”.

– När Dan (Bylsma, Pittsburghs tränare) skickar ut mig på isen spelar det ingen roll vem jag möter, säger han.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN