NHL

Ordern – få Crosby ur balans

Av: 

Jonathan Ekeliw

HOCKEY

Ett par klockrena tacklingar, några tveksamma efterslängar – och en ”spearing” i skrevet.

Columbus-busen Brandon Dubinsky tar sin uppgift på fullaste allvar: att få Pittsburghs superstjärna Sidney Crosby ur balans.

– Jag gör bara det jag måste, säger han.

Pittsburgh Penguins är storfavorit i Stanley Cup-serien mot Columbus Blue Jackets.

Men det stjärnspäckade laget fick slita ont för att ta hem det första mötet (4–3) och hela NHL:s poängkung Sidney Crosby dominerade knappast på sedvanligt manér.

En spelare som har fått i uppgift att försöka neutralisera Crosbys spel förr är Blue Jackets-centern Brandon Dubinsky – och den rollen har han tillgivits på nytt.

I den första drabbningen lagen emellan fick 27-årige Dubinsky Penguins-kaptenen att trilla på ändan mer än en gång, och dessutom – direkt efter en tekning – spetsade han världsstjärnan i mellangärdet med klubban (se klipp här).

”Är vår plan”

Domarna missade alla efterslängar och Columbus-busen behövde aldrig uppsöka utvisningsbåset. Crosby, i sin tur, svarade bara för en assist i matchen och hade –2 i plus/minus-statistiken.

– Jag gör bara det jag måste, säger Dubinsky om situationerna till Columbus Dispatch.

– Pittsburgh har några riktigt bra spelare, några av de bästa i världen, så jag gör förstås allt jag kan för att göra det tuffare för dem.

Blue Jackets-tränaren Todd Richards bekräftar Dubinskys roll i slutspelsserien.

– Vår plan är att spela Dubinskys kedja mot Crosbys. Brandon matchar honom i skridskoåkningen, har envisheten och styrkan. Han har väldigt många egenskaper man behöver för att gå upp mot en väldigt bra spelare.

Natten till söndagen möts Pittsburgh och Columbus i rond två – ånyo i Penguins högborg Consol Energy Center. Sidney Crosby själv ger inte mycket för snacket om Dubinskys ”punktmarkering”.

– När Dan (Bylsma, Pittsburghs tränare) skickar ut mig på isen spelar det ingen roll vem jag möter, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL