Skadefri Victor Hedman målskytt: ”Är riktigt kul”

Foto: Hedman gjorde mål och blev så här glad.
HOCKEY

NEW YORK. Äntligen lite goda nyheter om en skadad NHL-svensk...

Victor Hedman är tillbaka efter ha missat sex matcher och tycks ha hittat formen direkt.

Han stod såväl för mål som för assist när Tampa slog Carolina i natt.

– Det är riktigt kul att kunna spela igen och allt känns bra, säger den storväxte backen till Sportbladet efter 3-2-segern.

”Vigge” gjorde comeback efter sin skada i”nedre delen av kroppen”, som Tampa har kallat den, redan mot Nashville i torsdags och såg bra ut redan då, men i nattens match visade han riktig storform.

Den 23-årige ångermanlänningen prickade redan i första perioden in ett fint mål och sedan stod han även för assisten när Martin St. Louis i ett powerplay kvitterade det som då var ett 2-1-underläge.

Mål i comebacken

– Ja, det kändes bra redan i första matchen och nu kändes det ännu bättre. Det är riktigt kul att kunna spela igen och jag har inga känningar av skadan. Jag är helt fit for fight igen, säger han när vi talas vid efter slutsignalen.

Målet, Hedmans sjunde för säsongen, tillkom när han under ett anfall smög upp i slottet, fick pucken och sprätte upp den i nättaket bakom Justin Peters i Carolina-kassen.

– Jag fick en väldigt fin passning av Filppula och så fanns det plötsligt en lucka där uppe. Givetvis kul att göra mål, fortsätter han.

Matchen avgjordes så småningom av hårdföre backen Radko Gudas på övertid.

– Det var det verkligt sköna, att vi fick med oss två poäng till slut. Det behövdes, konstaterar Victor Hedman.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL