Tallinder tackar nej till VM-spel

”Jag är lite skadad och vill vara med familjen”

Henrik Tallinder spelade senast i Buffalo.
Henrik Tallinder spelade senast i Buffalo.

NEW YORK. Han vann VM-guld i Globen förra våren och var med och tog OS-silver i Sotji i februari.

Men i Minsk får Tre Kronor klara sig utan Henrik Tallinder.

– Jag har redan talat med Pelle och gjort klart att jag tackar nej. Det har varit en lång säsong, jag är lite skadad och vill vara med familjen, säger backveteranen till Sportbladet.

Buffalo Sabres är sedan länge megajumbo i NHL-tabellen, 14 poäng efter närmaste konkurrent, så i teoretisk mening är Pär Mårts-favoriten Henrik Tallinder tillgänglig för VM-spel.

Men det blir det alltså inget med.

– Nej, jag har redan talat med Pelle och gjort klart att jag tackar nej, säger han när vi träffar honom efter säsongens 50:e (!) förlust, mot New York Rangers i Madison Square Garden (2-1).

”Bättre satsa på någon yngre”

Han fortsätter:

– Det har varit en lång säsong, full av besvikelser och jag är lite småskadad. Dessutom vill jag vara med familjen, de har bott kvar i New Jersey medan jag spelat i Buffalo, så jag har varit borta mycket i år. Det är bättre att de satsar på någon yngre, hungrigare back.

Buffalo har två matcher kvar innan den tunga säsongen är över. Sedan blir ”Tallen” åter ”unrestricted free agent” – och vad som händer nästan säsong är ännu oklart.

– Jag vill absolut fortsätta spela. Gärna i NHL, men Europa är också ett alternativ och även Sverige. Vi får se vad som händer.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN