Kenta i möte med Örebro

Av: 

Ha Ab

Kent Johansson.
Kent Johansson.

Kent Johansson, 57, kommer allt närmare en comeback i SHL.

Under söndagen var han i Örebro och hade ett möte med klubbledningen.

– Jag har hört många bra grejer om ”Kenta”, säger assisterande lagkaptenen Emil Kåberg.

I lördags avslöjade Sportbladet att SHL-jumbon Örebro är nära att göra klart med Kent Johansson som ny huvudtränare. Och att parterna skulle träffas i helgen. Under söndagen kom den förre Frölundatränaren till Närke för att träffa ordförande Ulf Gejhammar, general manager Pontus Gustafsson och team manager Lars ”Mozart” Andersson.

Enligt vad Sportbladet erfar träffades de strax utanför Örebro.

Vill inte bekräfta

Klubben ska även ha kontaktat Dan Tangnes och Johan Strömwall, som under säsongen fått sparken från Rögle respektive Södertälje. Men det har bara handlat om reservlösningar. Klubbens huvudspår har från början varit Kent Johansson.

General manager Pontus Gustafsson vill inte bekräfta att Johansson är klubbens huvudspår:

– Jag vill inte över huvud taget gå in på några detaljer om någon person. Vi kommer att träffa ett antal kandidater. När vi har gjort det kan jag berätta vem som är het och inte, sa Gustafsson i lördags.

Då kom Gustafsson från ett möte med spelarrådet, där kaptenerna Henrik Löwdahl, Emil Kåberg och Christoffer Norgren ingår. Spelarrådet hade informerats om att klubben under söndagen skulle träffa klubbens huvudkandidat till ny huvudtränare, Kent Johansson.

– Jag vill inte förekomma något utan det är upp till Pontus att berätta vad som togs upp på mötet, säger assisterande kaptenen Emil Kåberg.

”Hört många bra grejer”

Vi har skrivit att Kent Johansson är huvudalternativet, vad känner du kring hans namn?

– Jag har inte haft honom själv, men jag har hört många bra grejer om honom. Jag har haft tidigare lagkamrater som har haft honom.

Har du hört dig för lite extra om just ”Kenta” de senaste dagarna?

– Med ryktena som går så klart att man pratar med vissa. Sedan vet man inte vem som ska in. Det måste vara någon som passar in i vårt sätt att spela.

Tror du ”Kenta” skulle passa in?

– Ja, varför inte, men jag har som sagt inte haft honom tidigare, säger Kåberg.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN