Hockeyallsvenskan

”Drömmen är att slå Djurgården på fingrarna”

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

Asplöven ser fram emot hockeyallsvenskan

Asplöven har bara 14 spelare under kontrakt och om knappt två månader börjar hockeyallsvenskan.

Per Kenttä är mannen som ska se till att klubben har ett slagkraftigt lag till premiären.

– Drömmen är att slå Djurgården på fingrarna, säger sportchefen i en intervju om missade telefonsamtal, samarbete med Luleå och en stad som drabbats av hockeyfeber.

Borås HC:s dåliga ekonomi gjorde att hockeyförbundet tvångsnedflyttade klubben till division 1. Platsen i hockeyallsvenskan togs av Asplöven. Därmed började ett hektiskt arbete för sportchefen Per Kenttä.

– Klart att det blev lite svårare när vi fick veta att vi skulle spela i allsvenskan så sent. Men det finns många kontraktslösa spelare och allsvenskan är en attraktiv liga. Jag både hoppas och tror att vi får ett slagkraftigt lag, säger han.

I onsdags gjorde klubben klart med backen Olov Lundqvist, i torsdags skrev den före detta Färjestadsforwarden Peter Wennerström på och i går presenterades forwarden Patrik Näslund från Frölunda. Men Haparandaklubben har ändå bara 14 spelare under kontrakt (en målvakt, sex backar och sju forwards).

Ingen Strömberg-värvning

– Vi behöver nytt på alla positioner. Vi har en del krokar ute och hoppas kunna knyta till oss några namn inom kort.

Kan det bli aktuellt att samarbeta med någon elitserieklubb?

– Vi ska träffa Luleå, men inte snackat något konkret med dem än. Det ska bli spännande att se vad de har att komma med.

Det har tidigare pratats om Örebros kontroversielle lirare Conny Strömberg, men han har tackat nej. Däremot hoppas man fortfarande på backen Per Hållberg.

Hur attraktivt är det för spelarna att komma till Haparanda?

– Det är världsmetropol. De som inte varit här, vet inte vad som väntar. Det är inte så illa som folk tror, säger Kenttä och skrattar.

Men det blir en hel del resor.

– Självklart blir det jättetufft, samtidigt vet alla som kommer hit om det. Söderlagen kanske gnäller över att de måste åka till Haparanda två gånger, men då ska de komma ihåg att vi har åtminstone 20 sådana resor. Ingen ska klaga på resorna, förutom vi då.

Hur mycket pengar kommer ni att lägga på resor?

– Givetvis blir det tufft finansiellt. Jag är dock övertygad om att vi fixar det. Hockey är hett i Haparanda. Till exempel har vi sålt 150 procent fler årskort nu på två dagar än vi gjorde på hela förra året, säger Kenttä och fortsätter:

– Alla pratar hockey var man än kommer. Det märker man även på min telefon. Ibland undrar jag om jag är den enda som har telefon i Haparanda. Jag var och hjälpte till på en hockeyskola i Övertorneå i fyra timmar. När jag kom ut därifrån hade jag 24 missade samtal. Det är allt ifrån press och agenter till morsans katt höll jag på att säga, fast hon har ingen katt.

"Bubblar av förväntningar"

Den 12 september inleds allsvenskan med bortamatch mot Karlskoga för Asplöven och tre dagar senare är det dags för hemmapremiär i Arena Polarica.

– Målsättning är att hänga kvar, helst utan kval. Just nu bubblar det av förväntningar. Det här är det största som hänt Haparandaidrotten sedan "Tompa" (Thomas Johansson) tog VM-guld (1986), säger Kenttä som ser extra mycket fram emot en speciell match

– Drömmen är att slå Djurgården på fingrarna, det har det alltid varit. De är välkomna hit.

Varför just Djurgården?

– Min tvillingbrorsa, Hans, är Durgårdsfanatiker och jag har aldrig varit något större fan. Det ska bli jättekul att möta dem, säger Kenttä.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan