Hockey

Mattias Norström blir ny expert i Viasat

Av: 

Kalle Karlsson

HOCKEY

Blir del av NHL-satsning

Mattias Norström blir ny tv-expert.
Mattias Norström blir ny tv-expert.

Förre NHL-spelaren Mattias Norström tar klivet in i tv-rutan.

Han blir en del i Viasats nya NHL-satsning.

– Jag vill lyfta fram det positiva och inte bara prata om att spelare gör fel, säger Norström.

Mattias Norström, 40, gjorde 17 säsonger i NHL i New York Rangers, Los Angeles Kings och Dallas Stars.

Under OS 2010 i Turin var han assistent till förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. Han sitter även i AIK:s styrelse.

Nu ska han ge sig på en ny karriär – som tv-expert.

– Det här är en drömvärvning som vi har jobbat på länge. Jag har ringt några gånger och fått nej, men har fortsatt kämpa, säger Rickard Segeborn, kanalchef på Viasat.

– Mattias har ett fantastiskt cv, en fantastisk karriär där han bland annat varit lagkapten i Kings. Han är en karismatisk person och en duktig analytiker som kommer att kunna ge taktiska detaljer.

NHL-satsning

Mattias Norström kommer att jobba med Viasats nya satsning på NHL där man planerar att sända ett lördagsmagasin. Han kommer inte att vara med i kanalens sändningar från hockeyallsvenskan.

– Jag har kategoriskt tackat nej för att jag kände att jag ville göra något annat när hockeykarriären var slut. Man frågade sig själv: ”Är jag något annat än hockeyspelare?”. Lika kul som det är att vara ny på något och lära sig nya saker, lika kul är det att förmedla den kunskapen man har. Det jag känner att jag kan är hockey.

Vad kan du bidra med?

– En expert ska vara påläst och veta var spelare kommer från. Jag vill inte bara prata. Jag lyfter gärna fram det positiva. Jag pratar hellre om vad som är bra. Hockey är ska vara underhållning och då tror jag att folk hemma i soffan vill ha positiva erfarenheter.

Mattias Norström kommer att jobba parallellt med Calle Johansson. Viasat förhandlar fortfarande med Johansson, som för tillfället befinner sig på semester.

– Vi vill behålla Calle. Jag tror att vi kommer att komma överens, säger Rickard Segeborn

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!