Tidigare NHL-center klar – för Skellefteå

HOCKEY

Ryan Vesce till SM-tvåan

Foto: Ryan Vesce, till vänster, i närkamp med Tampa Bays Mattias Öhlund under en NHL-match med San Jose 2009.

Skellefteå har hittat sin stjärncenter.

Enligt Sportbladets uppgifter är amerikanen Ryan Vesce, 30, klar för klubben.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Lasse Johansson.

Skellefteå har legat extremt lågt under sommarens värvningskarusell. Stora delar av det lag som i våras förlorade SM-finalen mot Brynäs finns kvar.

Bara målvakten Markus Svensson och forwarden Pontus Petterström har hämtats in, samtidigt som Skellefteå valde att inte förlänga kontraktet med en av förra säsongens nyckelspelare Lee Goren.

Ersätter Goren

Västerbottningarna har tidigare visat intresse för Bobby Butler, men amerikanen valde i stället spel med New Jersey Devils.

Nu blir det i stället en landsman till Butler som ersätter Lee Goren.

Amerikanen Ryan Vesce har varit ute på marknaden under en tid. Den högerfattade centern har tidigare valt att nobba Rögle, där han för övrigt spelade under lock out-säsongen 2004/05. Nu väljer han, enligt Sportbladets uppgifter, i stället spel med en av Rögles konkurrenter i elitserien.

”Inga kommentarer”

Och med spelskicklige Vesce i laget seglar Skellefteå upp som den stora guldfavoriten.

Skellefteås sportchef Lasse Johansson vill varken bekräfta eller dementera Sportbladets uppgifter:

– Om och när vi gör klart med någon spelare kommer vi att kommunicera ut det. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.

Vesce har 19 NHL-matcher med San Jose Sharks på meritlistan. De två senaste säsongerna har han tillhört KHL-klubben Nizjnij Novgorod, där han för övrigt varit lagkamrat med förre HV-forwarden Martin Thörnberg. Efter 48 poäng under den första KHL-säsongen förstördes stora delar av förra säsongen av en ryggskada.

ARTIKELN HANDLAR OM