Tomas Ros: JA, helt riktigt

HOCKEY

– detta är ett steg mot en perfekt hockeyvärld

Foto: PIC AGENCY
”Steg mot en perfekt hockeyvärld” Västerås och Leksand är två klubbar som har chansen att ta steget upp till elitserien. Men ett nytt förslag från Hockeyligan gör att nykomlingar får 6,5 miljoner kronor mindre i bidrag. Ett helt riktigt förslag, tycker Sportbladets Tomas Ros.

Det är dags att ta bort skygglapparna och inse faktum.

Elitserien blöder och en degradering är detsamma som KATASTROF.

Vi måste skapa en tröghet i nedflyttningssystemet och en splittning av liga­bidraget är ett steg mot en perfekt hockey­värld.

Tomas Ros.

Hockeyligan har haft en fantastisk utveckling senaste tio åren. Från små hockey­föreningar till nationalla storföretag med omsättningar på över 100 miljoner kronor.

En fallskärm är korrekt

Likaså har skillnaden mellan elitserien och allsvenskan vuxit och är i dag större än någonsin.

För mig är det självklart att det eller de lag som åker ur elitserien inte ska tvingas tappa allt, avskeda folk och kasta in nyckeln.

Lex Björklöven eller lex Leksand.

En kudde eller fallskärm värd några miljoner kronor är helt riktigt.

Bakåtsträvare (pensionärsgenerationen) kan fortsätta prata om liten rink och touch-icing och att allt ska vara som förr.

Framtiden ligger i att skapa en trygg arbetsmiljö för elitserieklubbarna. Det kommer leda till färre sparkade tränare, roligare ishockey och en möjlighet för exempelvis de degraderade klubbarna att snabbt ta sig tillbaka till elitserien.

ARTIKELN HANDLAR OM