Eriksson: ”Hoppas Henke bjuder in en”

Vancouvers andra raka bortaskalp – firar Thanksgiving i New York

HOCKEY

NEW YORK. Vancouver Canucks har fått rena drömstarten på sin långa östkust-turné.

Igår slog de Philadelphia – och i natt följde de upp med en 5-2-seger mot Pittsburgh.

– Ja, otroligt skönt att vi fått börja så här. Men vi spelar bra också, säger målskytten Loui Eriksson till Sportbladet.

Att gå upp ”back-to-back” mot Pennsylvania-lagen Flyers och Penguins hör sannerligen inte till det lättaste i NHL, men som sagt:

Underskattade Vancouver Canucks inledde en av säsongens längsta bortaresor med att ta fullt pott i en sådan giv.

5-2-segern i Philadelphia igår följdes upp med samma resultat i PPG Paints Arena mot regerande mästarna i natt.

– Ja, de är otroligt viktigt att få bra starter när man åker på så långa roadtrips, så det här känns skönt, säger Loui Eriksson när vi når honom efteråt.

”Nilsson väldigt bra i kassen”

– Men vi har spelat bra också, hållit oss till vår plan och spelat som man ska på bortaplan. Dessutom var (Anders) Nilsson väldigt bra i kassen ikväll.

Loui – som nyligen kom tillbaka efter en nästan månadslång skadefrånvaro – var bra själv också, och gjorde mål för andra kvällen i rad.

– Ja, det har känts helt okej sedan jag återvände, jag har bra energi och det är förstås kul att få in några puckar, säger han.

Två nya mål av Boeser

Super-rookien Brock Boeser prickade å sin sida in två nya mål och på ett av dem hade såväl Henrik Sedin som Alex Edler assist.

Närmast åker Canucks – som ska vara ute på vägarna resten av månaden – till New York för att fira amerikansk Thanksgiving.

– Där är väl allt stängt under torsdagen, så man får väl hoppas att ”Henke” hör av sig med en inbjudan av något slag, skojar Loui.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM