Kabanov tillbaka tidigare än väntat

Av: Nils-Petter Dufva

Publicerad:
1 av 2

SKELLEFTEÅ. Första prognosen sa tre månaders frånvaro.

Nu kan Sportbladet berätta Kirill Kabanovs skada inte var så allvarlig som först befarades.

– Han kommer att vara tillbaka före slutspelet, säger Skellefteås läkare Karin Rundblad.

Det var i förra veckans CHL-möte med Linköping som Skellefteås ryske forward, Kirill Kabanov, blev skadad efter en tackling från Kent McDonell.

Första prognosen sa att Kabanov missar resten av grundserien på grund av två revbensfrakturer och en fraktur i anslutning till en kotpelare.

Men efter ny undersökning väntas nu forwarden, som gjort 22 poäng på 26 matcher i SHL den här säsongen, vara tillbaka i spel tidigare än så.

”Inte lika omfattande”

– Det stämmer. I Linköping gjorde vi först en typ av undersökning för att kartlägga skadan. När han kom tillbaka hit kompletterade vi med en mer specifik undersökning och då såg vi att det inte var lika stor omfattning som vi först befarade. Det gör att rehabplanen får revideras, säger Skellefteås läkare Karin Rundblad och fortsätter:

– Skadan i anslutning till kotpelaren var mindre och sitter lokaliserad så att vi kan korta rehabtiden. Det var den som gjorde att prognosen först var tre månader. Han har sina frakturer och de måste få sin tid att läka, men han kommer att vara tillbaka före slutspelet. När frakturerna är läkta avgör hur mycket han tappat i fysiken när han kommer att vara tillbaka.

”Han blev jätteglad”

Kabanov kommer att vila helt tills på torsdag innan en ny undersökning görs. Själv säger Kabanov att han hoppas kunna göra comeback i januari, men det är för tidigt att avgöra när skadan kommer att vara läkt.

– Vi kommer att lägga en rehabplan som vi kommer att utvärdera. Men före slutspelet och betydligt kortare än första prognosen sa. Det är jätteroligt.

Efter returmötet med Linköping i tisdags berättade Rundblad det positivt beskedet om Kabanovs skada för McDonell.

– Han blev jätteglad. Han har varit ledsen för det som hände, säger Karin Rundblad.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN