Karlsson aktuell som lagkapten

HOCKEY

”Det är något som jag inte skulle säga nej till”

Det blir tredje lagkaptenen på tre säsonger.

Ett av alternativen: Erik Karlsson, 24.

– Det är något jag inte hade sagt nej till, säger backen till Ottawa Senators hemsida.

Foto: Erik Karlsson.

Daniel Alfredsson, 41, var lagkapten för Ottawa Senators mellan 1999 och 2013. När han lämnade för Detroit Red Wings tog Jason Spezza över ansvaret.

Men det blev bara en säsong som kapten för Spezza, han har försvunnit till Dallas.

”En tuff fråga”

Ottawa letar efter en ersättare i truppen, och en av kandidaterna till kaptensposten är backen Erik Karlsson.

– Det är en tuff fråga. Det är något som jag inte skulle säga nej till, men det är inget som jag kommer att kräva. Jag tror att vem som än tar beslutet kommer att ta rätt beslut. Vem det än blir så kommer det vara bra för laget och klubben, säger Karlsson till Senators hemsida.

– ”Spezz” var en annorlunda kapten än ”Alfie”, men jag tycker att båda var riktigt bra. Den som blir kapten kommer att vara på sitt sätt, så det kommer skilja sig från föregående kaptener. Vi har så många kandidater så det spelar egentligen ingen roll vem det blir. Jag skiljer mig från Chris Phillips, Chris Neil och Marc Methot.

”Jag mådde inte bra”

Erik Karlsson fick stora delar av säsongen 2012/13 efter en incident där Matt Cooke skar av hälsenan på honom. I fjol blev det 82 matcher, men Senators hade det tungt och missade återigen slutspel.

– Det var ett tufft år för alla, även för mig. Jag mådde inte bra och tyckte inte att jag gjorde något bra. Jag ser fram emot nästa säsong, jag ska bli en bättre hockeyspelare och fortsätta bygga från där jag var innan jag blev skadad, säger Karlsson, som fick utstå defensiv kritik i fjol.

– Jag tycker inte den var felaktig. Som jag sa, jag var inte nöjd med mitt spel förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL