Lauritzen: ”Jag gör allting tvärtom nu”

avJohannes Hägglund

Publicerad:

Dif-nyförvärvet om vägen tillbaka efter skadehelvetet

Foto: TT
Sebastian Lauritzen.

Skador har förstört de senaste säsongerna för Sebastian Lauritzen.

Nu har 31-åringen tagit hjälp av Andreas Öhgren och gjort om sitt träningsupplägg för att hålla sig skadefri.

– Jag har lagt om allting, helt och hållet. Man kan säga att jag gör allting exakt tvärtom, säger Djurgårdsforwarden.

Sebastian Lauritzen gjorde säsongsdebut mot HV71 i torsdags. En krånglande ljumske stoppade honom från spel de sex första omgångarna. Och att Lauritzen missar matcher på grund av skada har varit rätt vanligt de senaste säsongerna. 2012/13 missade han 15 matcher i grundserien, året efter 13 och förra säsongen blev det totalt bara 27 matcher för Njurundasonen.

– Som jag har spelat hockey de senaste två åren har inte varit kul. Det har gjort ont i princip hela tiden. Varannan dag har man vaknat upp och det har känts bra och varannan dag har det gjort skitont. Det är inte hållbart i längden, säger 31-åringen.

”Gör allt tvärtom”

För att undvika skador framöver har Sebastian Lauritzen lagt om sin träning. Djurgårdsforwarden har tagit hjälp av Andreas Öhgren, som även jobbar med ett gäng NHL-spelare däribland Niklas Kronwall och Gabriel Landeskog.

– Jag har lagt om allting, helt och hållet. Man kan säga att jag gör allting exakt tvärtom. Jag kör ingen skivstångsträning längre till exempel.

– Andreas lovade mig att jag skulle bli hundra procent bättre och jag har blivit det, mer än hundra procent bättre, säger han.

På vilket sätt känner du det i kroppen?

– Jag känner mig friare i rörligheten och starkare i ytterlägena. Det är det enda vi tränare, rörlighet och att vara stark i ytterlägena, för det är det som viktigt. Du spelar ofta så här, säger Lauritzen och visar genom att hålla ut armarna åt vänster från kroppen.

”Inget är sig likt”

– Benböj kan du köra med 150 kilo på ryggen, men så spelar du aldrig hockey.

Vilka övningar kör du då?

– Jag tror inte jag gjort ett enda likadant träningspass på hela sommaren. Inget är sig likt mot dagen innan. Olika grejer hela tiden. Jäkligt roligt, nytt och spännande, säger Lauritzen.

– Nu när man kommit upp i 30-årsåldern och gjort x antal försäsonger är det kul att testa något nytt och kul att se att det fungerar och ger resultat. Jag kommer aldrig i mitt liv ha samma problem som tidigare, det har jag i alla fall svårt at se, säger han.

Lauritzen gjorde mål i sin comeback, men det räckte inte. Djurgården förlorade mot HV71 med 2-1 och ligger tia i tabellen inför kvällens match mot Brynäs.

– Då är vi tillbaka i vår borg och då ska vi ta tre poäng.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM