Svenskens succé i Ducks-debuten

HOCKEY

Fyra poäng på två matcher av William Karlsson

Foto: NHL.com/Ducks

William Karlsson, 21, kan vara på att slå sig in i NHL. I natt blev han matchvinnare mot San José Sharks rookielag och därmed har svensken producerat fyra poäng (2+2) på säsongens två första matcher för Anaheim Ducks.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
William Karlsson i Tre Kronor 2013.

William Karlsson draftades av Anaheim i andra rundan 2011 och debuterade i Nordamerika redan förra säsongen, för farmarlaget Norfolk Admirals i AHL.

Den här helgen debuterade han i Ducks-tröjan i samband med rookielagets dubbelmöte med San José Sharks – och gjorde succé direkt.

Den förre HV-centern gjorde ett mål och en assist i lördagens 5–4-seger på straffar och var även 1+1 när Anaheim vann igen på söndagen, men då med 2–0.

Karlsson nätade i första perioden och i den andra assisterade han Nick Ricthie, Anaheims förstaval i sommarens draft, i powerplay.

– Det var kul och jag tycker att jag spelade ganska bra. Det här var de två första matcherna på säsongen. Fyra poäng är alltid kul, förhoppningsvis kan jag fortsätta på det, säger 21-åringen till Ducks hemsida.

”Ska ge 100 procent”

Senare i veckan drar klubbens rookiecamp igång på allvar och det är då Karlsson hoppas göra det slutgiltiga intrycket på klubbledningen.

– Jag tävlar för en plats i laget och jag ska bara ge 100 procent och se vart det bär.

I Ducks finns sedan tidigare Jakob Silfverberg, 23, Rickard Rakell och 21, Hampus Lindholm, 20. Och övriga svenskar som tillhör organisationen är Marcus Pettersson, 18, Max Friberg, 21, och André Petersson, 24.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL