Måltorka i Södertälje

HOCKEY

– och tänkta nyförvärvet och frälsaren är skadad

Foto: TUNGT Robert Carlsson och Södertälje SK lider av måltorka.

SÖDERTÄLJE. 43 skott – inte ett enda mål.

Södertälje SK gick på en tuff smäll mot Färjestad (0–1).

Nästa kan komma idag när tänkta nyförvärvet Quinn Hancock kommer till Södertälje. Kanadensaren skadade sig i säsongens andra match i Finland för Tappara och har inte spelat sen dess.

– Han ska genomgå en läkarundersökning när han kommer, då får vi se i vilket skick han är i. Jag vill inte gå händelserna i förväg, säger Stefan Nyman, värvningsansvarig i Södertälje SK.

Det var i bortamatchen mot Jyväskylä den 15 september där Hancock för övrigt gjorde Tapparas båda mål som han skadade sig och sen har varit borta.

– Vi har haft kontroll på situationen hela tiden. Han kör rehabträning och säger att han känner sig okey, men om det betyder att han kan spela får vi svar på i samband med läkarundersökningen säger Nyman.

I Södertälje hoppas man förstås.

För laget behöver en målskytt. Mot Färjestad kammade man noll för tredje gången den här säsongen, trots 43 skott mot Färjestads reservmålvakt Jonas Gustavsson. Inklusive några jättechanser i den tredje perioden.

”Ska förstås skjuta högt”

I de tre senaste matcherna har Södertälje pressat tippade topplagen Frölunda, Modo och i går Färjestad. Men det negativa är att det trots allt givit noll poäng i utdelning.

– Hade vi inte skapat så mycket hade vi varit oroliga. Men det är klart att vi ska göra något eller några mål när vi skjuter 43 skott, säger Robert Carlsson.

Carlsson var en av målsumparna. Han hade ett jätteläge att kvittera bara minuten in på tredje perioden, men Färjestadsmålvakten hann med i sidled och fick ut benskyddet.

– Jag ska förstås skjuta högt i det läget, då går den in.

Vad ska ni göra för att ta er ur måltorkan?

– Vi ska se till att försöka göra mål i varje övning på varje träning, vi ska alltid försöka få dit puckarna.

Södertäljetränaren Leif Strömberg tycker man ska tona ner måltorkan istället.

– Jag tycker inte man ska göra för stor sak av det, jag har varit i det här läget förr och så länge alla gör rätt för sig ute på isen så släpper det. Idag var vi bättre från andra perioden och totalt överlägsna i den tredje.

Men det är trots målen som räknas – och de är lätträknade i Södertälje för tillfället.

ARTIKELN HANDLAR OM