”Jag vet hur det fungerar i den här branschen”

HOCKEY

Lagkaptenen blev inte förvånad när tränaren fick sparken

Publiken i Cloetta Center skanderade att tränaren Gunnar Persson skulle avgå.

Den andre Linköpingstränaren Janne Karlsson fick en flaska kastad i huvudet.

Kort därefter bestämde klubbens styrelse att Persson fick gå.

– Om jag är överraskad? Både och, jag vet hur det fungerar i den här branschen, säger Linköpings lagkapten Magnus Johansson.

Foto: MATS STRAND
HOPPAS PÅ TRENDBROTT Linköpings lagkapten har förståelse för att Gunnar Persson får sparken. Samtidigt påpekar han att han inte tycker Persson gjort ett dåligt jobb.

Han och de övriga Linköpingsspelarna informerades av klubbdirektören Mike Helber timmen efter 2–7-förlusten mot Frölunda.

– Vi behöver något trendbrott, så jag har förståelse för att klubben vill göra en förändring. Men det är ingen i laget som tycker att Gunnar gjort ett dåligt jobb, vi har bara inte nått de resultat som vi önskat, säger Johansson.

Tappar självförtroendet

Linköping har gjort ett mycket ojämnt intryck i årets elitserie och blandat bra insatser med riktigt dåliga. Mot Frölunda ledde laget med 2–0, men släppte sen in sju raka mål.

– När vi släpper in ett och två mål så tappar vi självförtroendet och aggressiviteten. Vi spelar ängsligt, säger Linköpings lagkapten.

Linköpingsspelarna har ledigt från hockeyn i morgon, söndag. På måndag är det träning igen, då med en ny tränare.

– Jag har inga förslag på vem som ska ta över, jag litar på att styrelsen och de sportsligt ansvariga hittar rätt man, säger Magnus.

För Johansson är detta första gången han är med om att tränaren får sparken under säsongen.

– När jag spelade i Langnau bytte vi tränare under säsongen, men det berodde på att den ordinarie tränaren blev sjuk, säger han.

Linköping möter Färjestad i Karlstad på tisdag.

– Det känns bra att det inte är så många dagar till nästa match. Det blir inte så mycket till att fundera på, utan nu får vi försöka vända detta, säger Linköpings lagkapten.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM