Roomservice fixade hos stjärnan

HOCKEY

”Han hade rivit halva köket själv”

1 av 3 | Foto: ingen öde ö Henrik Zetterberg och flickvännen Emma Andersson trivs i Detroit. OBS! Denna bild är ett montage.

I dagens avsnitt av inredningsprogrammet Roomservice har turen kommit till hockeyproffset Henrik Zetterberg och flickvännen Emma

Andersson i Detroit.

– Henrik hade gått lös med en slägga i köket och vi fick ta hand om kaoset, säger snickaren Mattias Särnholm och skrattar.

I dagens program har seriens två huvudfigurer Mattias Särnholm och Johnnie Krigström landat i hockeymetropolen Detroit – NHL-stjärnan Henrik Zetterbergs hemstad.

Uppgiften är att göra om hans och flickvännen Emma Anderssons kök.

– Paret hade tröttnat på den svulstiga, amerikanska stilen. Jag kan förstå, det var inte speciellt snyggt, säger Mattias Särnholm till Sportbladet.

”Såg inte klokt ut”

Henrik förberedde Kanal 5-profilernas ankomst ordentligt.

– Han hade rivit halva köket själv och det såg inte klokt ut. Det var att börja jobba direkt, säger Mattias Särnholm.

Henrik och Emma hade drömköket klart för sig.

Det skulle gå i nordisk stil.

– Problemet var att hitta rätt grejer. Allt material var bara så konstigt och långt ifrån det vi är vana vid hemifrån.

Under en vecka jobbade Roomservicegänget dag och natt med att förverkliga Henrik och Emmas dröm.

– Det blev ju bra till slut, precis som alltid när vi är i farten. Nej, skämt och sido, det var mycket jobb och vi är nöjda med resultatet, säger Mattias Särnholm.

Blev nöjda

Som avbrott i arbetet bjöd Henrik Zetterberg killarna på ishockey i klassiska Joe Louis Arena.

– Vi fick se två matcher, mot Calgary och mot Chicago. Det var en häftig upplevelse. För min egen del blev det en kovändning. Tidigare har jag haft Toronto som favoritlag, men nu är det definitivt Detroit – tills Sudden ringer och vill ha någonting omgjort. Då kan det bli en nytt beslut, säger Mattias Särnholm och skrattar.

Vad tyckte Henrik och Emma om sitt nya kök, då?

– Paret blev nöjt, i alla fall sa de det. Det var en häftig grej att göra och båda två är mycket trevliga. Vi hade några riktigt bra dagar i Detroit.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL