Linköping tog sjätte raka segern

HOCKEY

Är fortfarande obesegrat i Cloetta Center

Linköping var illa ute mot Djurgården, men tog sin sjunde raka seger i Cloetta Center.

Tacka Andreas Holmqvist för det.

Landslagsbacken förvandlades till matchhjälte för andra matchen i följd med sitt sena mål fram till 2–1.

I torsdags skickade han in segermålet hemma mot Modo med bara 37 sekunder kvar att spela. Mot Djurgården kunde den 25-årige försvararen inte hålla sig lika länge.

Efter 14.10 minuter av den sista perioden, när matchen stod och vägde, släppte Ulf Söderström pucken bakåt till en framstormande Andreas Holmqvist.

Helt fri med Teemu Lassila lade han kallt pucken mellan benen – och ordnade sjunde raka hemmavinsten för Linköping.

– Det är alltid roligt att göra mål, men extra speciellt när man avgör en match så här sent, ler Andreas efteråt.

Avgörande mål

Holmqvist har svarat för två fullträffar den här säsongen – och bägge har sänkt motståndarna.

– Den trenden har jag inget emot att fortsätta, fast huvudsaken är förstås att vi vinner. Starkt av oss att ta sjätte raka vinsten, fastän att vi inte spelade på topp, tycker han.

Gästernas tränare Hans Särkijärvi var rejält besviken efteråt.

– Vi borde ha fått med oss minst en poäng, men det kunde lika gärna ha varit tre med lite flyt. Det är jäkligt tungt att åka härifrån utan något som matchen såg ut, suckar han.

Trots att Djurgården missade slutspel i fjol plockade man sju av tolv möjliga poäng mot topplaget Linköping.

Och trenden fortsatte i höstens första möte, då stockholmarna vann hemma med klara 6–2.

Inför lördagens omgång hade Djurgården vunnit tre raka inbördes matcher (den ena efter förlängning). Ändå var den formstarka tabelltvåan Linköping favorit. Efter en massiv press mot Teemu Lassila i gästernas kasse tryckte Tony Mårtensson in ledningsmålet i spel fem mot tre.

Kraftigt spelövertag

En ledning som borde ha varit minst ett par mål större med tanke på det kraftiga spelövertag Linköping hade i första perioden.

Östgötarna har malt på som en ångvält de senaste veckorna och såg ut att vara på väg att köra över Djurgården. Men när Jimmie Ölvestad lyfte in returen efter Mikael Lindmans läckra soloåkning ändrades matchbilden fullständigt.

Djurgården tog över och vann skotten med hela 16–6. Om inte Roman Cechmanek presterat några högklassiga räddningar skulle gästerna ha ryckt ifrån.

– Det var kamp, tajt, tufft och mycket skitjobb. Fast till slut tycker jag att vi vinner rättvist. Vi var lite starkare när det gällde som mest, menar hemmalaget assisterande tränare Jan Karlsson.

Tacka ändå Andreas Holmqvist – klubbens nye matchhjälte.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM