”Han förtjänar en lång avstängning”

avLinus Norberg, Daniel Hultqvist, Ha Ab

HOCKEY

Förre lagkamraten i Carolina rasar efter Edlers tackling: ”Värsta tacklingen jag har sett”

1 av 2

Alexander Edlers tackling träffade illa på Eric Staal.

Nu blixtflygs den kanadensiska stjärnan hem för att magnetröntgas.

– Värsta tacklingen jag sett, twittrar förre lagkamraten i Carolina, Mike Commodore.

– Jag  tycker inte ens att det är en utvisning, säger svenske landslagschefen Tommy Boustedt.

Foto: REUTERS
Eric Staal i smärtor.

En stor snackis efter Tre Kronors straffseger mot Kanada var Alexander Edlers bentackling på Eric Staal. Den kanadensiske lagkaptenen vred sig i smärtor på isen innan han tvingades utgå samtidigt som att Edler fick matchstraff.

Staals knäskada befaras vara illa - nu flygs han direkt hem till Kanada för att genomgå en magnetröntgen. Den väntas ske på lördag.

I Carolina Hurricanes, NHL-klubben där 28-åringen till vardags spelar, håller man andan.

"Hoppas på det bästa"

– Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, säger Carolinas general manager, Jim Rutherford, till Raleigh News & Observer.

– Om det är allvarligt hoppas vi att det finns tillräckligt med tid för att han ska bli redo till nästa säsong. Vi får hoppas på det bästa.

Rutherford fick även frågan, efter Staals skada, om han ändrat uppfattningen om att låta sina egna spelare delta i internationella turneringar framöver. Frågan ställdes med anledning Sotji-OS nästa år.

– De spelar för sina land. Varje liten grabb väntar på att representera sitt land och det kommer inte att ändras. Får du chansen att spela för ditt land ska du ta den chansen, svarar Jim Rutherford.

Edler kan missa semin

Edlers knätackling uppmärksammades stort inatt i Nordamerika och bland hockeyexperter på sociala medier talades det om att Vancouvers svensk framöver är en ”märkt man”.

Hans tidigare tränare i Canucks, TSN-experten Marc Crawford, kallade Edlers tackling ”slarvig” och anklagade svensken för att ha ”dåligt omdöme”.

Staals tidigare lagkamrat i NHL rasar mot svenskbacken efter tacklingen:

– Det är den värsta tacklingen jag sett, nu drog han (Edler) på sig en lång avstängning, skriver Mike Commodore på sin twitter.

Edlers öder avgörs i dag – om han stängs av i morgondagens VM-semifinal mot Finland - efter att Internationella ishockeyförbundet (IIHF) videogranskat situationen efteråt.

Edler ska träffa IIHF-representanter i dag.

”Det är inte ens utvisning”

Svenske  landslagschefen Tommy Boustedt tycker inte att knätacklingen är så allvarlig.

– Jag har sett tv-bilderna tycker inte ens att det är en utvisning så jag har väldigt svårt att se att det ska bli någon avstängning, säger han till Sportbladet.

– De krockar med varandra.

De flesta, även många svenskar, tycker att det är ett solklart matchstraff.

– Jag tycker inte det. Jag har sett reprisen 20 gånger och det är inte med flit, han ser honom inte ens. Vi får se vad som händer men jag tror i alla fall inte att det blir något. Men oavsett vilket beslut det blir får vi acceptera det, säger Boustedt.

ARTIKELN HANDLAR OM