NHL

Kaotiskt när NHL ratade förslag

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Spelarna har förolämpat ägarna”

NEW YORK. Förhandlingarna i NHL har brutit samman – fullständigt.

En kaotisk, emotionell torsdag slutade sent i natt med att ligan kategoriskt förkastade ett förslag fackbossen Donald Fehr minuten innan beskrivit som vägen till en deal.

– Spelarna har förolämpat ägarna, allt vi erbjudit drar ni tillbaka, rasade en ursinnig Gary Bettman i morse.

rasade NHL:s kommissionär Gary Bettman var ursinnig.
rasade NHL:s kommissionär Gary Bettman var ursinnig.

De positiva tongångarna från tisdagens och onsdagens förhandlingar mellan spelarna och ägarna i NHL förvandlades till en förvirrande och uppslitande cirkus igår.

Krossad optimism

Ena stunden var medlare på väg till New York, nästa hette det att förhandlingarna avbrutits – och så kom fackbossen Don Fehr plötsligt ut till media och meddelade att sidorna nu var överens om det mesta.

– Vi har lagt ett nytt förslag som är vägen till en del, hette det.

Det väckte enorm optimism – som krossades när han strax därpå meddelade att NHL avvisat det ny förslaget kategoriskt. På hans telefonsvarare...

En halvtimme senare höll NHL:s kommissionär Gary Bettman en ursinnig presskonferens under vilken han avfärdade Fehrs påstående om parterna står nära varandra som ofattbart.

”Vill inte ha en deal”

– Ägarna har gjort allt för att få en överenskommelse till stånd, men det är uppenbart att facket inte vill ha någon deal, fräste han.

– I praktiken förolämpades ägarnas av spelarna i onsdags. Nu är allt vi erbjudit drar vi nu tillbaka. Jag är besviken bortom det fattbara.

Chansen att det ska bli någon NHL-säsong förefaller nu mikroskopisk, men Bettman påstår att han fortfarande inte vill ställa in de matcher som fortfarande ingår i det rumphuggna schemat.

– Tanken på att ställa in ännu en säsong plågar mig, men när vi kommer till den punkten så gör vi. Jag kan inte tänka mig en säsong med färre än 48 omgångar, förklarade han med darr på stämbanden.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL