Hockey

Superenkät med tränarna

Av: 

Ha Ab

HOCKEY

1. Upplever du som tränare att du har en bra kontakt med Bengt-Åke Gustafsson?

2. Uppfyller han de krav man kan ställa på en förbundskapten för Tre Kronor?

Tomas Montén, Djurgården:

1. Ja, jag har en bra kontakt, men det kan bero på att jag känner honom sedan jag var juniortränare i Färjestad. Vi pratar sällan i telefon, men alltid när han ser våra matcher.

2. Ja, jag kan i alla fall inte se något som gör att han inte skulle uppfylla de krav som bör ställas.

Per-Erik Johnsson, Färjestad:

1. Ja, jag tycker han dyker upp lite överallt, både i Karlstad och på andra arenor. Är det något jag har synpunkter på har jag alla möjligheter att framföra dem till honom.

2. Ja, han har vunnit VM och OS och duger inte det vet jag inte vilka krav vi ska ställa på en förbundskapten. Sedan finns det säkert småsaker jag skulle hitta om jag satte mig ner och studerade allting i detalj.

Charles Berglund, Timrå:

1. Ja, förutom LG Games har han ringt till mig inför varje turnering och talat om vilka spelare från Timrå som ska vara med. Dessutom har jag pratat med honom i samband med några av våra matcher.

2. Ja, han har internationell erfarenhet och erfarenhet som spelare. Sedan har han vunnit både VM- och OS-guld och det talar väl för att han är en bra förbundskapten.

Hans Särkijärvi, Skellefteå:

1. Ja, jag har inget negativt att säga. Vi pratar med jämna mellanrum och jag tycker vår kontakt är fullt tillräcklig.

2. Ja, det tycker jag. Problemet ligger mer i relationen mellan Ishockeyförbundet och Hockeyligan, som bör enas så att det blir en rimligare belastning på spelarna.

Peter Johansson, Rögle:

1. Ja, den är som förväntad, helt okej. Vi har pratat ett par gånger i telefon och i samband med några av våra matcher.

2. Ja, det tycker jag. Han har erfarenhet som både tränare och spelare. Och den kontakt jag har haft med honom har han varit väldigt bra att prata med.

Harri Rindell, Modo:

1. Vi har en riktigt riktigt bra kontakt, och det har jag sagt till alla som frågat. Han har varit ute på flera av våra matcher och tagit sig tid att prata med både Fredrik Andersson och mig.

2. Ja, jag tycker om honom. Och jag vet att våra killar gärna vill komma till landslagssamlingarna. Dessutom talar både OS- och VM-guld sitt tydliga språk.

Slavomir Lener, Linköping:

1. Ja, det jag verkligen gillar är att han är ute och ser många matcher. Så var det när jag var i Luleå och så är det nu. Han är inte bara i Stockholm och Göteborg.

2. För mig betyder resultaten allt. Han har vunnit både OS och VM och det är det inte många förbundskaptener i världen som har gjort. Så han är rätt kille för jobbet.

Janne Karlsson, ass tränare, Frölunda:

1. Ja, det tycker jag definitivt. Jag brukar springa på ”Bengan” både i Scandinavium och ute i landet. Jag har aldrig upplevt att det varit något problem med hans kontakter med klubbtränarna.

2. Ja, det gör han. Resultaten säger väl det mesta. Och skulle någon mindre klubb ute i landet höra av sig tror jag han ställer upp bara han har tid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!