Modo Hockey

Vilken vändning Modo

Av: 

AnnaMaria Jansson

HOCKEY

Djurgården såg ut att gå mot en säker seger.

Då vaknade Modo.

Och Peter Forsberg.

Underläge 0-3, blev 4-4.

På dryga tio minuter.

Modo på hemmaplan var till en början ett riktigt sömnpiller. Slarvigt och långsamt var de nyckelord som bäst beskrev matchen. Sedan flög David Printz långskott förbi Michal Zajkovskis högerarm efter elva minuter och äntligen hände det något.

Inledningen av matchen var utan tvekan Djurgårdens men det var långt mellan målchanserna. Med 30 sekunder kvar till periodpaus satte dock David Schneider 2-0 i power play och Modo hade en hel del att fundera över.

Foppa hade bekymmer

Något att fundera över hade även Peter Forsberg. Nummer 21 var inte alls kompis med pucken, men hemmalaget var trots allt positiva i periodpausen.

– De är effektiva och lite hetare, men vi vänder det här, sammanfattade Per Svartvadet till Canal Plus.

Den andra perioden blev en fortsatt en trist historia för hemmalaget. Modo lyckades inte utnyttja sitt myckna power play, trots spel fem mot tre i över två minuter. Istället försvarade sig Djurgården med den äran.

Modo kom igen

Sen startade period tre.

Och plötsligt hände något.

Först en straff för Djurgården där Fredrik Bremberg inte gjorde något misstag utan säkert satte 0-3 mellan benen på Zajkovski.

Men sen. Kvittering för Modo genom Mats Zuccarello Aasen. 1-3 och inte ens en minut senare klev Peter Forsberg fram. Hans pass till Pierre Hedin möjliggjorde 2-3 och om man kan tala om en Foppaeffekt så var det nu den började visa sig.

Vägrade ge sig

Nicklas Danielsson klev emellan med 2-4, men Modo tappade inte sugen.

Peter Forsberg skickade iväg ännu ett smörpass till Mattias Timander som petade in 3-4. Och med mindre än en minut kvar av full tid satte Per Åge Skröder 4-4.

I förlängningen matchade Modo självklart Foppa, men luften verkade ha gått ur hemmalaget som återigen hade bekymmer att utnyttja sitt numerära överläge.

– Vi borde ha fixat det, men det betydde en poäng för oss och det kan bli viktigt framöver, säger Modos siste målskytt Per Åge Skröder.

Betydligt nöjdare än Nicklas Danielsson i Djurgården.

– Vi får skylla oss själva, vi är inte riktigt med, de får några power play och domarna orkar jag inte ens prata om, säger Danielsson.

Foppa självkritisk

– Vi får vara nöjda med en poäng. Det är trots altt inte lätt att vända ett sånt stort underläge, säger Peter Forsberg.

Sin egen insats ville han dock inte rosa, trots att han stod för två poäng.

– Nej, det var ingen stor match för mig, det behöver bli bättre än så.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Modo Hockey