Karlskrona upp i serieledning

HOCKEY

Succésäsongen fortsätter för Karlskrona

I fjol överlägsen jumbo – nu serieledare för första gången.

Karlskrona vände underläge mot Frölunda, vann och toppar nu SHL.

– Det är kul att knäppa alla så kallade experter på nästan och visa att vi kan spela hockey, säger Mattias Karlsson.

Foto: BILDBYRÅN

Karlskrona var en av de sämsta nykomlingarna någonsin förra säsongen och vann bara fem matcher under full tid och fick kvala för att hålla sig kvar i SHL.

Men den här säsongen har varit en stor sensation. I seriefinalen mot Frölunda hamnade laget dock i underläge efter en märklig situation där spelarna hörde en signal på isen och slutade spela.

Christoffer Ehn utnyttjade läget och spelade fram Carl Grundström till 1-0.

Men Karlskrona skulle vända.

Joel Lundqvist var nära att öka på till 2-0, men i stället kunde Marcus Paulsson kvittera för Karlskrona i mitten av den andra perioden. Med två och en halv minut kvar av perioden satte John Henrion på till 2-1.

”Förtjänar att ligga där”

Det blev avgörande och Karlskrona tar nu över serieledningen.

– Jag tycker att vi förtjänar att ligga där vi ligger faktiskt. Jag är inte förvånad längre för vi spelar bra. Sedan är det roligt att höra, alla lag som möter oss gör ju sin sämsta match för säsongen låter det som så det är bara att tacka och ta emot för oss, säger Mattias Karlsson till C More.

Efter kvalångesten i fjol leder Karlskrona nu SHL för första gången en poäng före Frölunda.

– Vi är ett annat lag i år. Vi har bytt ut halva laget och fått in annan kompetens. De gjorde vad de kunde i fjol. Men det är kul att knäppa alla så kallade experter på nästan och visa att vi kan spela hockey, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM