Crosby är tillbaka – dubbelsuccé direkt

avPer Bjurman

NEW YORK. Sidney Crosby är tillbaka.

Han begick äntligen säsongsdebut när Pittsburgh i natt slog Florida med 3-2 – och gjorde mål direkt.

– Han är världens bäste spelare och det blir omedelbart ett annat ”go” i laget när han återvänder. Han har sån enorm tävlingsinstinkt, säger Carl Hagelin, som också prickade in säsongens första mål, till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: TT
Crosby.

Oron i hockeyvärlden var stor när det strax före seriestarten för två veckor sedan meddelades att Sidney Crosby – NHL:s största affischnamn – drabbats av en ny hjärnskakning.

Han missade närmare två säsonger på grund av just hjärnskakning för några år sedan och när symptomen varit så svåra och långvariga kan repriser vara mycket vanskliga.

Men den här var dessbättre lindrig, så redan i nattens hemmamatch mot Florida var Pittsburgh-kaptenen tillbaka på isen.

Och det började alltså helt okej.

”Ett helt annat ”go”

I ett powerplay i andra perioden fick han en perfekt passning av Evgeni Malkin mitt i slottet och snärtade in sitt första mål för säsongen.

– Det var världens bäste spelare som var tillbaka och det märktes, säger Carl Hagelin när vi når honom efteråt.

– Det var ett helt annat ”go” i laget, han har sån enorm tävlingsinstinkt och fick fart på oss ipå bänken igen. Det blir också svårare för motståndarna så fort han är med, de måste ägna mycket energi åt försvara sig mot Sid.

”Hade så stor betydelse”

Det tog dock ett tag innan mästarna kom igång kollektivt.

De hamnade i 2-0-underläge och fick jobba sig tillbaka i tredje perioden.

– Vi har inte spelat vår bästa hockey i en enda match och gjorde det inte nu heller, men vi hittar sätt att vinna ändå, framförallt tack vare starka forceringar i slutperioderna, och det visar att vi ändå är ett väldigt starkt lag, fortsätter ”Hagge”.

Som själv stod för den viktiga kvitteringen fem och en halv minut in i tredje – och därmed prickade in säsongens första även för egen del.

– Jag brukar vara lite trögstartad och har varit det i år också, så det var skönt att få in det målet så tidigt. Särskilt som det hade så stor betydelse, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM