Upplagt för rysare i sista omgången – tre lag inblandade

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
Vita Hästens Emil Eriksson får hjälp av isen under matchen
HOCKEY

Vita Hästen hade ett drömläge att koppla greppet om den sista platsen till slutspelsserien efter att både Södertälje och Modo tappat poäng.

Men i bortamötet mot AIK förlorade laget med 1–2, efter förlängning. Nu står Vita Hästen på samma poäng som både SSK och Modo inför sista grundspelsomgången.

För AIK:s del betydde segern att man bryter sin förlustsvit på fem raka nederlag.

I länsderbyt mellan Modo och Timrå drog serieledarna det längsta strået.

För Modos del innebar det att man missade chansen att rycka i kampen om den åtråvärda åttondeplatsen.

I samma veva föll Södertälje tungt hemma mot Almtuna med hela 2–8.

Det öppnade dörren rejält för Vita Hästen.

Missade straff i förlängningen

Efter en mållös förstaperiod var det Norrköpingslaget som tog tag i taktpinnen. August Gunnarsson gjorde 1–0 för de vitklädda efter 8.37 i den andra perioden.

AIK kvitterade i inledningen av den tredje perioden – och matchen gick till förlängning.

Henrik Nyberg fick chansen att avgöra redan efter 48 sekunder, då Vita Hästen tilldömts en straff. Men skottet var för lamt och Linus Lundin i AIK-kassen lyckades styra undan avslutet.

I stället kunde Anton Holm avgöra för hemmalaget, 4.09 in i förlängningen. AIK vann med 2–1 och fick med sig extrapoängen.

Tre lag på samma poäng

Vita Hästen går, tack vare dagens pinne, upp på totalt 72 poäng. Samma antal poäng som konkurrenterna Modo och Södertälje har.

Det är med andra ord upplagt för en riktig kvalrysare i den sista grundspelsomgången. Modo har för tillfället bäst målskillnad.

I den sista omgången spelar Modo borta mot Tingsryd – ett lag som krigar för ett hockeyallsvenskt kontrakt till nästa säsong. Vita Hästen gästar Almtuna, och Södertälje ställs mot Pantern.

ARTIKELN HANDLAR OM