Wandell klar för Örebro Hockey

HOCKEY

Nästa värvning klar för klubben

Foto: SCANPIX
Wandell, tidigare i Dallas, är klar för Örebro.

I går värvade Örebro Hockey Detroitspelaren Joakim Andersson.

Nu har klubben gjort klart med förre NHL-spelaren Tom Wandell.

– Det känns som om Örebro har något bra på gång, säger 29-åringen.

Örebro storsatsar inför den kommande SHL-säsongen. På lördagen presenterade klubben Detroitcentern Joakim Andersson som tidigare spelat i Frölunda.

Nu har Tom Wandell gjort klart med klubben. Den 29-årige centern har gjort 229 matcher i NHL för Dallas Stars och kommer senast från KHL-laget Amur Khabarovsk.

– Det känns helt rätt. Jag har haft de tankarna några år och sneglat mot Sverige och Stockholmsregionen som är hemma för mig. I Örebro har jag hittat det som känns bäst för mig och familjen, säger Wandell till klubbens hemsida.

”Slet väldigt mycket”

Säsongen 2008/2009 gjorde Wandell 41 poäng på 51 matcher för Timrå och var nominerad till årets rookie. Sedan dess har han spelat i Nordamerika och Ryssland, vilket inte alltid har varit helt lätt.

– Sista tiden i Ryssland och Khabarovsk hade jag inte familjen med mig. Då brukar inte hockeyn bli lika rolig. Det är svårt att komma till jobbet och le. Dessutom slet flygresorna väldigt mycket. Avstånden var så stora för oss som låg så avsides geografiskt. Varje flygresa tog i stort sett elva timmar åt ett håll.

ARTIKELN HANDLAR OM