Wennberg räddade Columbus: ”Skönt”

avPer Bjurman

I toppen av interna och svenska poängligan

NEW YORK. Alexander Wennberg håller på att bli Columbus Blue Jackets stora stjärna.

I nattens bortamatch mot Arizona ordnade han avgörande kvittering när drygt två minuter återstod – och tog sig därmed åter upp i toppen i både den svenska och klubbens interna poängliga.

– Just det är inget jag prioriterar särskilt högt, jag vill bara hjälpa laget. Men det är skönt att det lossnat lite med målskyttet, säger den 22-årige stockholmaren till Sportbladet efter det som till slut blev en straffseger.

Det råder inga tvivel om att Alexander Wennberg stått för det stora svenska genombrottet i NHL i år.

Det sena målet i natt – som alltså innebar 2-2 och tog Jackets till ett straffavgörande så småningom vann – var det sjätte för säsongen. Därtill kan läggas 15 assist, vilket innebär att den unge stockholmaren, som spelade för Djurgården och Frölunda innan han flyttade till Nordamerika,  delar förstaplatsen i den interna poängligan med Nick Foligno och Cam Atkinson – och den svenska med Nicklas Bäckström.

– Målet ikväll var ju väldigt skönt, det är överhuvudtaget roligt att det lossnat lite med målskyttet, säger Alex när vi når honom i den varma Phoenix-kvällen.

– Men det där med var jag ligger i poängligan är inget jag prioriterar särskilt högt. Jag vill bara hjälpa laget så mycket det går.

”Spelar i en bra offensiv kedja”

Frågan är vad som hänt? Varför har islossningen kommit i år? Handlar det om självförtroende?

– Mja, självförtroendet är väl i och för sig alltid viktigt. Men jag spelar också i en bra, offensiv kedja med Brandon Saad och Nick Foligno och vi ska producera. Det är vår uppgift. Och just nu rullar det på för oss.

”Känns jäkligt bra”

Det gör det för hela laget, just nu trea i Metropolitan-divisionen. Och med nattens seger visade Jackets att de klara av att vinna på fler än ett sätt. De kan inte bara köra över motståndarna hemma i Nationwide Arena. De kan tvinga sig tillbaka från underlägen också.

– Ja, det är lite grejen. Vi spelade inte så jättebra ikväll, men vi gnuggade på och hittade ett sätt att vinna igen. Det känns jäkligt bra, konstaterar poängkung Wennberg.

Oliver Ekman-Larsson stod för assist på ett av Arizonas mål.

ARTIKELN HANDLAR OM