Två backar klara för Leksand

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Olle Alsing, och Markus Lauridsen har skrivit på för Leksand.
Foto: BILDBYRÅN
Olle Alsing, och Markus Lauridsen har skrivit på för Leksand.

Leksand fortsätter bygga inför nästa säsongs SHL-spel.

Backarna Markus Lauridsen, senast från AIK, och Olle Alsing, senast i Almtuna, är klara för klubben.

– Det känns otroligt kul, säger Lauridsen.

Leksand blev smått mirakulöst klara för SHL-spel, och lagbygget är i full gång.

Näst på tur är backarna Markus Lauridsen och Olle Alsing.

Markus Lauridsen, 25, kommer senast från AIK där han från sin backplats stod för 21 poäng på 51 matcher.

– Det känns otroligt kul att komma till Leksand och bli en del av en klubb med mycket historia. Jag ser fram emot att spela inför Leksands publik som jag vet älskar hockey och Leksands IF och jag tror vi har en väldigt rolig säsong framför oss, säger Markus Lauridsen till Lekands hemsida.

"Stor och fin klubb"

Olle Alsing, 19, har hela sin hockeykarriär representerat Almtuna, där han hunnit göra 106 matcher i HockeyAllsvenskan. Han har även representerat både det svenska U19- och U20-landslaget. Under årets säsong gjorde han 22 poäng.

– Det ska bli riktigt kul att få representera en så stor och fin klubb som Leksands IF. Leksand var väldigt intresserade av mig och det kändes helt rätt att skriva på. Leksand har en grym arena med grymma fans med bra fart och fläkt på läktaren och jag ser verkligen fram emot att få spela här i vinter, säger Olle Alsing.

Båda kontrakten är på två år.

Olofsson på väg tillbaka?

Mer Leksand:
Johan Olofsson, 21, gjorde stor succé med sina två mål och tio poäng på sju matcher, men tvingades sedan tillbaka till Färjestad och SHL-slutspelet.

Men Olofsson bröt kontraktet med Färjestad, och ryktades tillbaka till Leksand. Men det är inte möjligt, inte ännu åtminstone.

Olofsson bröt nämligen kontraktet med sin agent i mars, och får inte förhandla med klubbar på en månad.

– Det var så att jag sa upp min agent för snart en månad sedan. Innan det får jag inte skriva på för någon klubb eller annan agent. Gör jag det blir jag kontraktsbrottsförklarad. Men, jag tror att det har gått en månad snart och då ska det inte vara några problem. Det har varit lite struligt, säger Olofsson till Dalarnas Tidningar.

"Jätteintressant för oss"

Men Leksand är inte diskreta mitt sitt intresse, och hoppas lösa Olofsson så fort som möjligt.

– Det är nog många som sett hans framfart och hur duktig han var i slutet av serien här. Vi är nog inte ensamma där direkt. Men, han är jätteintressant för oss. Det är inget snack om det, säger Mikael Karlberg till DT.

– Just nu så är det inget mer än att vi försöker förhandla med honom, men det är svårt. Han går utan agent och då får vi inte kontakta honom. Det blev lite olycklig.

Publicerad: