Tar på sig förlusten: ”Två skitdåliga mål”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Linus Söderström har imponerat stort i slutspelet, men han hade det tungt i den tredje finalen.

Efteråt är 20-åringen självkritisk och tar på sig förlusten.

– Det är mitt spel som blir avgörande. Det är två skitdåliga mål att släppa in, säger HV-målvakten.

Foto: BILDBYRÅN
Linus Söderström.

HV71 ligger under med 1-2 i finalserien mot Brynäs efter att återigen ha förlorat en förlängning.

– Tyvärr är Brynäs smartare än oss.  Det spelar ingen roll att vi för spelet i övertiden, precis som i Gävle, när vi släpper två mot ettor från ingenstans. De är effektiva, säger HV71:s målvakt Linus Söderström.

”Får ta på mig det”

20-åringen har imponerat hela säsongen, men är väldigt självkritisk efter den tredje finalen.

– Det är mitt spel som blir avgörande. Det är två skitdåliga mål att släppa in. Egentligen är det mitt fel att det går till övertid, så det får jag ta på mig, säger Söderström, som syftar på Brynäs andra och tredje mål.

– Det är ett skott i armen och jag vet inte vad jag gör på det andra. Det är SM-final och något jag själv borde skämmas för. Ska vi ha en chans på lördag och ta det här måste jag sluta spela som jag gör nu och bli bättre, säger HV-målvakten.

Hur gör du för att studsa tillbaka?

– Det blir en drivkraft. Sådant här händer ibland. Jag känner själv att det här var första riktigt dåliga matchen på ett bra tag. Det här var inte tillräckligt bra, och nu får jag komma tillbaka i morgon. Det är först till fyra. Vi laddar om, säger Söderström.

Hyllas av målvaktstränaren

Även om 20-åringen är självkritisk får han beröm av HV71:s målvaktstränare William Rahm.

– Vi vinner alltid som ett lag och förlorar som ett lag. Linus gör en jättebra match. Hans prestation är kanon, men jag vet att han vill ha tillbaka tredje pucken, säger Rahm.

Hur stöttar ni Linus nu?

– Vi har alltid en briefing efter varje match och pratar igenom det som hänt. Linus är väldigt självkritisk, men det är också det som gör honom till en fantastisk målvakt. Det är en del av processen, det är inga konstigheter, säger Rahm.

ARTIKELN HANDLAR OM