Washington utjämnade: ”Kommer krävas mycket”

HOCKEY

NEW YORK. Det var som när någon kommer in på en stökig fest och slår av stereon...

De hungriga, orädda Maple Leafs-kidsen kidsen från var i färd med att hämta in  tremålsunderläge, men då drog Nicklas Bäckström ur sladden.

Han snodde pucken av stillastående backar i hemmazonen, fick fram den till TJ Oshie och så var den mest omsusade serien i Stanley Cup-slutspelet utjämnad.

– Väldigt skönt att vi kunde kvittera. Nu är det bäst av tre och bara att köra. Men Leafs viker aldrig ner sig så vi vet att det kommer krävas väldigt mycket, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-4-segern.

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix

Inledningsvis såg det ut som att Washington tänkte göra mot Toronto ungefär som San Jose gjorde mot Edmonton igår natt.

De tryckte verkligen gaspedalen i golvet och hade ledningen med 2-0 efter tre och en halv minut.

Sedan lyckades Zach Hyman något slumpartat reducera, på assist från William Nylander, men den här gången lät sig seriesegrarna inte  bekommas. De bara fortsatte pumpa och i första pausen hade de 4-1 i ryggen.

– Det var ganska precis som i förra matchen. Vi spelade väldigt bra i 40 minuter och lyckades göra ytterligare något mål ikväll , säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efteråt.

”Det var inte så svårt”

– Sedan  tog de över och började trycka på i tredje och så blir det. Det är slutspelshockey.

Ja, James van Riemsdyk  reducerade redan i mittakten. Men den verkliga hemmapushen kom när Auston Matthews tolv minuter in i tredje fick in 3-4. Då kändes det verkligen som att ”Young Guns”, framburna av sina våldsamt högljudda fans, skulle komma ikapp och gå om och skaffa sig slagläge i serien. 

Följ Sportbladet på Instagram för NHL-koll varje morgon.

Men det var i just det läget ”Bäckis” från Valbo klev in och fimpade musiken...

Ett par Toronto-backar stod och fumlade med pucken precis innanför egen blålinje, så Nicklas högg direkt, stötte fram fram den till kedjekamraten TJ Oshie vid kassen – och han prickade in 5-3. 

– Jag såg att det fanns ett läge att komma åt pucken och, tja, det var inte så svårt. Men Oshie avslutade snyggt, fortsätter han.

”Kommer krävas mycket”

– Då var det fortfarande en del kvar så jag vet inte om man kan säga att det kändes avgjort, men det var ett viktigt mål som tog lite momentum av dem.

Det fick Leafs inte riktigt tillbaka förrän Tyler Bozak, efter nytt förarbete av ”Lill-Nyllet”,  reducerade när 27 sekunder återstod, men då var det försent.

Därmed är serien alltså utjämnad inför match nummer 5 i Washington natten till lördag.

– Väldigt skönt såklart, det var viktigt att vi fick den här segern, konstaterar ”Bäckis”,.

– Nu är det bäst av tre och bara att köra. Man kan inte avvakta och backa hem, det går inte. Men Leafs viker aldrig ner sig, så vi vet att det kommer krävas väldigt mycket.

Även Andre Burakovsky stod för en assist i natt.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM