Rögle sparkar tränaren - tar hjälp av SVT-experten

HOCKEY

Magnus Bogren och Mikael Gath får lämna Rögle.

SHL-klubben väljer att plocka in Patrik Ross och Roger Hansson som assisterande tränare.

– Det är alltid ett misslyckande när man behöver byta tränare mitt i säsongen, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida.

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Magnus Bogren och Mikael Gath får lämna Rögle.

Rögle har det jobbigt i SHL, klubben är sist i tabellen med 28 poäng. Man har tio poäng upp till Örebro på säker mark.

I dag meddelade Rögle att de gör förändringar i tränarstaben. Patrik Ross och Roger Hansson går in som assisterande tränare i A-lagstruppen i stället för Magnus Bogren och Mikael Gath.

”Det är alltid jättetråkigt”

– Det är alltid jättetråkigt att fatta sådana här beslut. Det är människor som jobbat hårt för klubben under väldigt lång tid men vi måste göra allt vi kan för att få till en förändring. Det är fortfarande en bra bit kvar av säsongen, säger Rögles vd Marcus Thuresson till klubbens hemsida.

Patrik Ross och Roger Hansson kör från och med måndagens träning.

– Vi känner att vi behöver göra en förändring. Vi behöver få in ny energi i gruppen. Vi har vänt på alla stenar och gjort en hel del saker på resans gång men inte lyckats vända på den tråkiga trenden vi är inne i, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida.

– Det är alltid ett misslyckande när man behöver byta tränare mitt i säsongen. Det är två personer med stora Röglehjärtan som jag tycker om och det gör ont men beslutet är taget med klubbens bästa för ögonen.

Varit expert för SVT

46-årige Patrik Ross har tidigare varit tränare i HV71, Mora, Troja och Örebro. De senaste säsongerna har han varit expert för SVT.

Roger Hansson blev en spelarikon i Rögle. Han vann även VM- och OS-guld med Sverige, plus två SM-guld.

På tisdag väntar nästa match. Rögle möter Djurgården.