OHL stänger av Montreal-draftade Logan Mailloux

Ontario Hockey League stänger av Montreal Canadiens-draftade Logan Mailloux.

Den 18-åriga talangen dömdes för sexualbrott för en händelse under lånet i SK Lejon.

Han vädjade om att inte bli vald i draften.

Juniorligan OHL menar att spelaren har uppträtt på ett sätt som ligan inte kan acceptera.

Händelsen som ligger bakom beslutet uppstod då den 18-åriga Logan Mailloux var på lån i Skellefteåklubben SK Lejon som då spelade i Hockeyettan.

Under en intim träff med en kvinna hade Mailloux fotograferat kvinnan för att sedan skicka det till medspelarna i klubben. Men när företeelsen blev känd vädjade han istället på Twitter till NHL-klubbarna om att de inte skulle välja honom.

– Att bli draftad till NHL är en ära och ett privilegium som ingen tar lätt på. Draften ska vara en av de mest spännande milstolparna i en spelares karriär, men med tanke på omständigheterna känner jag inte att det är ett privilegium som jag förtjänar, skrev Logan Mailloux på Twitter.

Montreal Canadiens sågades

Montreal Canadiens blev hårt kritiserade för sitt val. En av dem som riktade kritik mot klubben var Kanadas premiärminister Justin Trudeau som ansåg att de visade ”bristande omdöme”.

Men trots detta blev Mailloux alltså draftad av Montreal Canadiens som försvarade sitt val.

– Han är en ung man som har begått ett allvarligt misstag och vi kommer hjälpa honom att mogna, försvarade sig klubben med.

Spelaren kommer nu vara avstängd fram till 1 januari 2022 då han får möjlighet av OHL att ansöka om en återkomst till ligan. Men det beslutet kommer att bero på hur spelaren uppträder efter sin återkomst till Kanada, skriver ligan på sin hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!