Dick Axelsson om kaoset i Djurgården

Linus Videll uppges ha anmält sin egen klubb för kränkande behandling.

Nu ger Sportbladets expert Dick Axelsson sin syn på saken.

– Det låter otroligt larvigt, säger han i Sportbladets Hockeystudion.

Enligt uppgifter till Expressen har Djurgårdens stjärnvärvning Linus Videll gjort anmälan till sin egen klubb. Detta efter att upplevt att han behandlats kränkande av sportchef Joakim Eriksson och tidigare tränare Barry Smith.

Djurgården har bekräftat för Expressen att en internutredning är inledd, men vill inte berätta om vad utredningen innebär eller vad den gäller.

Eller som Sportbladets expert, och den förre Djurgårdenspelaren Dick Axelsson uttrycker det i Sportbladets podcast ”Hockeystudion” tillsammans med Sportbladets experter Tomas Ros och Hans Abrahamsson:

– Vad är det som händer?

”Det är U10-nivå”

Videll fråntogs rollen som lagkapten den 19 oktober, och nu uppges i stället en lösning med fem olika kaptener fördelat över säsongen användas.

– Det här duttandet och fjantandet att man håller på med flera kaptener, det kan man hålla med på U10-nivå, tycker jag. Nu pratar vi riktig business, säger Axelsson.

– Det kanske inte fanns någon riktig kapten efter Jacob Josefssons frånvaro.

Just detta beslut ska vara en av anledningarna till Vidells påstådda anmälan till vd Thomas Kraft.

”Det är absurt”

– Utifrån det man läser och hör från andra är det att Linus inte blivit meddelad om att man byter kapten. Och det låter ju otroligt larvigt. Man ska inte säga att man hoppas, men jag hoppas att det ligger någonting annat bakom det här. Annars är det ganska absurt, säger Axelsson.

Nu är frågan hur Djurgården ska vidare om Vidells anmälan visar sig stämma.

– Det kommer bli ett problem att Linus Videll spelar kvar i Djurgården. I alla fall från fans skulle jag tippa på om det är den här anledningen som kommit ut. Det är därför jag säger att jag hoppas att det är någonting annat. Då går vi till Joakim Eriksson som hänger lite lösare. Men det kommer ju inte som någon chock i och med att de vetat om det någon vecka. Det känns som att sanningen måste ut nu innan ännu fler spekulationer kommer fram, säger Axelsson.

Lyssna på hela Hockeystudion här.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!