Matchhjälten Ludvig Larsson valde bort Malmö för Rögle: ”Ingen tvekan”

ÄNGELHOLM. Ludvig Larsson gjorde sitt allra första mål i SHL.

Ett speciellt mål på många sätt när Malmö-sonen avgjorde för Rögle i Skånederbyt.

– Båda lagen visade intresse inför den här säsongen, men Rögle visade mycket intresse och Malmö lite intresse, säger den 26-årige centern.

Det var halvvägs in i den tredje perioden som Ludvig Larsson blev matchhjälte genom att styra in ett backskott från Samuel Johannesson mellan benen på Daniel Marmenlind.

I den sjunde SHL-matchen spelade Rögle sin första hemmamatch för säsongen i ett Skånederby mot Malmö. Biljetterna sålde slut på 90 sekunder när de släpptes.

”Vara för evigt”

Den proppfulla hemmaarenan exploderade. Ludvig Larsson exploderade.

– Det blev bara kaos i huvudet, jag blev så jävla glad att jag inte visste hur jag skulle göra målgest. Det var en blackout. Jag ville att den stunden skulle vara för evigt. Det är de stunderna man lever för, det är verkligen de stunderna, de där adrenalinkickarna. Man känner att det då är värt allt man går igenom, allt slit på träningarna, försäsongsträningen och matcherna. Jag skrek något, men jag vet inte vad jag skrek. Sedan fick jag fira precis nedanför den där mäktiga klacken och min familj var här och kollade, säger Ludvig Larsson.

Det blev också verkligen en speciell match för dig att avgöra?

– Vi är många som hade cirklat in det här datumet i kalendern, jag gjorde det själv direkt. Malmö kommer att vara ett topplag i år, det är jag säker på. Det har ett väldigt bra lag, de såg bra ut och spelade bra. Så det är ett styrkebesked att kunna vinna sådana här jämna fajter och komma hem med vinsten och alla tre poängen. Det var mycket känslor, nervositet och laddning där ute.

Ludvig Larsson fick sitt efterlängtade mål i SHL.
Ludvig Larsson fick sitt efterlängtade mål i SHL.

Hur var känslorna kring att det var det allra första målet i SHL också?

– Det var en otrolig lättnad, glädje och mycket adrenalin. Det är en lättnad som jag har gått och väntat på. Ibland kan det kännas helt omöjligt att göra mål, för jag har haft några bra chanser tidigare. När den sedan går in så tänker man det här var ju inte så svårt egentligen. Det var så skönt att få det där målet och slippa tänka på det mer. Sedan gick det inte att tajma det bättre heller. Det blir inte så många lägen i den här ligan, så det gäller att ta vara på dem man får. Det gjorde jag nu, äntligen.

Flickvännen flög långt

Ludvig Larsson är uppvuxen i Limhamn i Malmö. Han gick till Malmö från Limhamn som 14-åring och spelade i juniororganisationen där till han var 18 år.

Efter gymnasiet drog han till USA och gick på college och universitet för att plugga finans samt spelade där under sex säsonger. Förra året spelade han för Mora i Hockeyallsvenskan där både mamma och pappa är ifrån samt bodde granne med mormor, där blev det 49 poäng (21 mål och 28 assist) på 50 matcher för Mora i Hockeyallsvenskan.

– Hela min familj var här. Min bror hade flugit in från Frankfurt och hans flickvän flög in från Prag. Min flickvän flög in från Philadelphia. Bara för den här matchen. Alla var där. Alla mina nära och kära fans. Det var stort. Mina föräldrar går fortfarande på Malmös matcher, men när jag spelar här får de hålla på Rögle också. Måste de välja tror jag väl att de vill att deras son ska vinna. De är säkert glada och stolta. Det är jag också, säger Ludvig Larsson.

”Några fula killar”

Inför den här säsongen valde han gå till Rögle i stället för sin ungdomsklubb Malmö i sin uppväxtstad.

– Malmö stad ligger mig väldigt varmt om hjärtat, den gillar jag väldigt mycket. Det är klart att det blir speciellt att få avgöra mot dem när klubben och staden har varit en stor del av min ungdom, det kändes lite känslosamt där ute. Det är ändå länge sedan nu. Det var inte så mycket att fundera på till den här säsongen, eftersom Rögle visade så mycket mer intresse än Malmö. Det var som att det inte fanns något val egentligen, det var ingen tvekan. Nu hade de några fula killar där ute på isen som retade upp mig, så då är det skönt att trycka till dem i slutändan, säger Ludvig Larsson.

I den sjunde SHL-matchen gjorde Ludvig ”Ludde” Larsson till och med sin allra första poäng när han avgjorde derbyt.

Hemmasupportrarna stannade kvar och ropade in Rögle-laget på isen igen, spelarna kom ut och firade vilt tillsammans med publiken.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!