Oliver Ekman-Larsson slog till direkt i nya klubben

NEW YORK. De började utmärkt för Oliver Ekman-Larsson i nya klubben Vancouver.

Han gjorde mål direkt i nattens premiär mot Edmonton.

– Det är alltid mycket känslor under första matchen, man försöker göra lite för mycket, men jag tycker det gick rätt bra, säger den småländska backstjärnan.

Efter elva år i Arizona Coyotes, varav flera som kapten, trejdades ju Oliver Ekman-Larsson inför denna säsong till Vancouver och en och annan belackare har kraxat om att han har sin bästa hockey bakom sig.

Den 30-årige smålänningens replik kom direkt i bortapremiären mot Edmonton i natt.

Slog till snabbt

I ett powerplay 12.28 in i tredje perioden fick han pucken på blålinjen och smekte, mycket karaktäristiskt, in ett inte alltför hårt men mycket välriktat skott bakom Mike Smith.

– Vi hade bra chanser i powerplay även tidigare i matchen utan att få utdelning men pratade om att bara hänga i och försöka få fler puckar på mål och till slut gick en in. Det var skönt, powerplay är en så viktig del i den här sporten, säger han. 

– Det är alltid mycket känslor under första matchen, man försöker göra lite för mycket, men jag tycker överlag att det gick rätt bra.

Olivers mål innebar att Canucks reducerade den 2-0-ledning Oilers hade hållit sedan andra perioden och innan slutsignalen hann Quinn Hughes kvittera också. Sedan vann hemmalaget ändå på straffar.

– Men med tanke på att vi kom in till tredje i 0-2-underläge känns det ändå bra att få en poäng.


STOR RANKNING: 50 bästa spelarna i NHL

OEL berömde svenske lagkamraten

Nils Höglander assisterade till båda Canucks-målen och får beröm av sin rutinerade landsman.

– Han är så stark på pucken och stod för en riktigt fin insats ikväll, jag tycker han förtjänade att få göra ett mål själv också, ler ”OEL”.

Elias Pettersson noterades inte för några poäng i sin första match sedan mars månad, men han skapade gott om chanser och avlossade sex skott på mål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!