Då: Hånad Nu: Hyllad

Adam Reideborns storspel ordnade Djurgårdens första bortaseger i bottenmötet

HOCKEY

GÄVLE. Kritiserad och stundtals hånad förra säsongen.

Nu har Adam Reideborn, 25, gått in och storspelat i sina två första matcher.

– Det är verkligen läge för revansch. Var en hel del som stod i tidningarna då, säger djurgårdsmålvakten efter 3–1-segern mot Brynäs.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Adam Reideborn hade en minst sagt tuff säsong med Modo för två år sedan. Han värvades dit som förstemålvakt men det slutade med att Modo åkte ur SHL och Reideborn var ifrågasatt under stora delar av säsongen.

Samma sak under förra hösten i Djurgården dit han återvände efter degraderingen med Modo.

– Det var en hel del som skrevs och kommenterades i tidningarna ett tag och så det är: spelar man inte bra får man skit. Det gäller bara att bli bättre och utvecklas, säger Reideborn.

Något han gjorde redan under förra säsongen. Mot slutet tog han över som målvaktsetta och fick också stå i slutspelet:

– Tycker att jag tog kritiken på rätt sätt och fick också mycket hjälp av ”Tellan” (Mikael Tellqvist) och vår målvaktstränare Janne Öhman.

Bara två insläppta på två matcher

Och Reideborn har verkligen inlett årets säsong på ett strålande sätt. Efter att Joacim Eriksson stått i de två första matcherna har Reideborn kommit in och storspelat.

Bara ett insläppt mål på 65 minuter mot Luleå och bara ett mål mot Brynäs på tre perioder. En match som Djurgården till slut vann med 3–1. Hemmalaget sköt 29 skott, men det var bara Jesper Jensen som lyckades få hål på Reideborn.

– Det har varit jättesköna matcher för mig att stå. Vi har spelat bra defensivt och haft pucken lite mer än motståndarna, säger Reideborn.

Känns det som den här säsongen handlar om revansch för dig?

– Ja, det är verkligen läge för revansch nu. Det kände jag egentligen redan förra året.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM