Löven rusar mot rekordet

avTomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Björklöven närmar sig en drömfinal mot Modo efter segern mot AIK, 5–2.

Och ett rekordresultat i hockeyallsvenskan.

– Vi är nöjda med hur vi spelat den här säsongen. Alla kuggar i, säger sportchefen Per Kenttä.

AIK, ett skadedrabbat AIK, mötte på onsdagskvällen det bästa hockeylaget utanför SHL, Björklöven. Och med sex ordinarie spelare frånvarande orkade inte stockholmarna till slut. Några av hemmalagets spelare hade även precis kommit tillbaka från sjukdomar, vilket satte ned förmågan att prestera på isen.

Björklöven är ute på en hungrig jakt.

Mot rekord.

Och drömfinal.

Superkedjan levererade

Det syntes kanske inte sådär jättemycket i den första perioden när spelet var hafsigt. Men laget tog i alla fall ledningen med 0–1 med hjälp av transatlant-kedjan med Alex Hutchings, Tyler Vesel och Justin Crandall. Kanske hockeyallsvenskans bästa enhet just nu.

Målet gjordes av Crandall och kedjan låg även bakom 1–2 i den andra perioden. I powerplay gick pucken längs den berömda linan och Hutchings fick till slut öppet mål.

I den tredje perioden bevakade Björklöven ledningen och tog komfortabelt sjätte raka segern. Alexander Wiklund styrde in den berömda spiken i kistan till 1–3 efter halva perioden efter att ha petat in ett slagskott från blålinjen.

Siktar på avancemang

Nu leder Umeålaget serien överlägset. 17 matcher kvar och man är hela 13 poäng från Karlskoga på en tredjeplats i tabellen. Och just nu har man 83 poäng på 35 matcher, ett poängsnitt på fantastiska 2,37 per match. Fortsätter trenden slutar man serien på 123 poäng, ett rekordresultat sedan hockeyallsvenskan gick över till 52 matcher för 10 år sedan.

– Vi är ute på en resa och vi siktar på att gå upp den här säsongen. Men går vi inte upp nu så får vi ta det nästa säsong. Tycker att vi har alla ingredienser i laget. Det är en bra grupp på isen som spelar en fin hockey. Det har gett resultat, säger sportchefen Per Kenttä.

Vill inte prata om eventuella drömmötet

Han får givetvis frågan om drömfinalen i hockeyallsvenskan. Just nu ser det ut som att Björklöven och Modo gör upp i den. Det är två antagonister längs norrlandskusten och räkna med publikrusning till matcherna. Det korta avståndet mellan städerna borgar för publikfester, om nu superfinalen blir verklighet.

Per Kenttä, som nyligen förlängt avtalet med Björklöven, vill inte prata om någon superfinal mot Modo.
– Vi är inte där ännu. Det är inget vi fokuserar på, säger han.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM